NOVI POŽAR: Dan bez požara na brdima iznad Širokog Brijega, kao dobitak na lotu!

ŠIROKI BRIJEG – Požari “bez kontrole” u Širokom Brijegu iz dana u dan su sve intezivniji. Gotovo da i nema dana a da negdje ne gori. Nekome izgleda dosadno, i nema drugih obaveza pa je pronašao zanimaciju da konstantno potpaljuje brda iznad ovog malog gradića u srcu Hercegovine.

Od početka 2017. godine, Vatrogasno društvo Široki Brijeg bilježi preko 70 požarišta na kojima su sudijelovali. A što je znatno povećanje u odnosu na prve kvartale prošlih godina.

požarcbšb23317 2

Oprema im nije na nekoj zavidnoj razini, tako da neki pametnjakovići to i iskorištavaju, a dok pri tome ne razmišljaju o mogućim posljedicama i ugrožavanju ne samo prirode, nego i imovine i ljudskih života.

Novi požar danas iza 15 sati ponovno je izbio na Bošnjakovom brdu iznad Širokog Brijega, koje je već u nekoliko navrata gorilo ove godine. Ekipa u kafiću ispod sjedi i pjeva poznati hit od Mate Bulića “Gori gora, gori borova. Izgori dušo naša ladovina…”. Požar je najvjerojatnije podmetnut jer uglavnom gori oko lokalne ceste koja spaja središte grada sa selom Gradac.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info