NOSTRA VITA: “Jeli to jedina opasnost i najteži problem u Hercegovini dolazak Mije Bradare?”

Nastupi karizmatika nisu nešto što izaziva moje oduševljenje. Pogotovo ne kada polaganje ruku rade “na svoju ruku”, odnosno kada se ne jave ni biskupu ni župniku. Stoga je razumljivo da je biskup upozorio da se “takvi “duhovni seminari” po hotelima, kinima i svadbenim salonima ne potiču, ne promiču i u njima uopće ne sudjeluje”. Red i poslušnost biskupu mora biti. Tko vas sluša, mene sluša-rekao je Nazarećanin šaljući apostole koje su nasliedili današni biskupi. Tako da možemo sa sigurnošću reći: ”Tko je poslušan biskupu poslušan je i Nazarećaninu. Tko nije poslušan biskupu nije poslušan ni Isusu”. I tu nema ni ako ni ali nego samo točka.

Ovo navodimo odmah na početku da nekome ne bi palo na pamet da ovaj tekst shvatio kao neku polemiku sa biskupom. Osim toga biskupa Ratka izuzetno cijenimo poštujemo i volimo i kao biskupa i duhovnog oca i kao čovjeka.

Ovim tekstom se obraćamo onima (bez obzira tko su oni) koji biskupu daju feedback informacije iz naroda koji ga upozoravaju na opasnosti. Te stim usvezi postavljamo retoričko pitanje: “Jeli u nastup hrvatskog intelektualca koji svjedoči svoju vjeru i svoj katolički i obiteljski život koji svjedoči ljubav prema svojoj Crkvi Domovini i obitelji. Jeli to trenutno jedina i najveća opasnost i najteži problem u Hercegovini?”.

Pogledajmo zajedno, kroz par idućih rečenica, kako stoje stvari

Donošenje “sado-mazo” zakona iz sodogomrskog pravnog sustava i “Doktrinalna nota o ponašanju katolika u političkom životu.”

Političari koji se deklariraju kao katolici koji čak u nazivima svojih stranaka imaju pridjeve kršćanski koji u svojim statutima i programima imaju navode da štite vjeru katoličku, obitelji i moral u zakonodavnim tijelima donose i potpisuju Zakone i odluke koji su toliko perverzni kao da su prepisani iz Sodogomorskog pravnog sustava. Donesu takve perverzne zakone i odluke, provode ih u praksi i kao da ništa nije bilo eto ih u prvim redovima u crkvama eto ih na Uskrsnim i Božićnim prijemima. Jesu li takvi političari i njihovi perverzni zakoni opasnost. Treba li političarima “škakljati uši” ili treba političare koji su katolički vjernici opomenuti i podsjetti na njihovu obvezu da u javnome životu brane moralne i društvene temeljne vrijednosti koje uči Katolička Crkva. Pogotovo u pitanjima zaštite života, pobačaja, eutanazije, istraživanja sa ljudskim zametcima, promicanja braka i obitelji. Treba li katoličke političare uopće podsjećati šta piše u “Doktrinalnoj noti o ponašanju katolika u političkom životu. Ili bi oni sami to trebali znati i provoditi.

“Đavolja nevesta” u reevangelizaciji i duhovnoj obnovi

U isto vrijeme kada je u javnosti bio najavljivan nastup katoličkog intelektualca za kojeg smo čuli preporoku da se ne ide, bila je i najava za srpsku turbo folk “pevačica” koja će sa svojim najvećim hitom Djavolova nevesta nastupati po Hercegovini. Ona u spomenutom hitu kaže “Hoću, hoću, majko, đavola pa makar se mene odrekla, pomiri se, majko, smesta đavolova biću nevesta”. Ima ona i drugih hitova koji su “preporučljivi” za “duhovnu obnovu” mladih kao npr.hit Ciki liki lajla (Hajmo cik, cik, cik, ciki liki lajla Pun je klub drmni jedan džek to je najbolji lek gori sve kao barutana ti i ja idemo do stana ljube se svi pa zašto ne bi mene ti). Ima ona i domoljubne pjesme kao što je npr Srbija, Srbija (Volim momke koji piju rakiju.. koji piju volim ih jer mirišu na Srbiju.. na Srbiju u milijon oni se prepoznaju). Za nju i njoj slične “reevangelizatorice” nismo čuli preporuku da se to ne potiče, ne promiče i u tome ne sudjeluje.

“Budi muško hrabro reci da si žensko” u strahu od Soroševih plaćenika

Ovih dana je upućen dramatičan upit koji je pod nazivom “Uvodi li se rodna ideologija u obrazovni sustav ŽZH” objavljen na nekoliko slobodnomislećh portala. U tom otvorenom pismu smo molili resorno Ministarstvo, molili smo Hrvatski narodni sabor -odjel za školstvo, molili smo Ravnatelje škola da se izjasne o problemu Rodne ideologije i indicijama da se to uvodi u školski sustav na mala i velika vrata. Na taj važan upit šutnja, muk, strah i drhtanje tzv. hrvatskih vođa. Boje se javno reći. Privatno kažu ali javno ne. Javno ne smiju reći jer će biti smjenjeni sa njihovih povlaštenih mjesta, dobit će otkaz. Danas je stanje u Hercegovinio takovo da oni koji su u obrazovnom sustavu i politici se ne osuđuju se odgovoriti na pitanje: ”Jeli muško- muško jeli žensko – žensko”. Ne osuđuju se reći hoće li uskoro u školske WC za djevojčice uskoro neomatano ulaziti pedofili i seksualni manijaci tipa Christophera Hambrooka koji se predstavljao kao “transrodna žena” kako bi dobio pristup prostorijama za žene te ih silovao.

Šute političari naše tzv. vođe. Boje se sarajevskih i Soroševih otvorenih i zatvorenih društava, boje se gender centara, drhte pred Soroševim plaćenicima. Školske knjižnice se krcaju perverznim knjigama, slikovnicama i nastranim flimovima. Djeca se izručuju na milost i nemilost kojekakvim emisarima, djeca se perfidno preodgajaju i prepariraju. Političari šute, ostvarili su svoje male sitne interese stvoroli su pakt sa predstavništvima i vrhovništvima pa se ne bi “šteli mešati”. Političari dopuštaju ne samo da izgubimo treći entitet nego da umjesto toga dobijemo treći spol kao što je to već slučaj u “Dojčlandu” i “Gejropi”.

Lakše mu je bilo fino nastaviti jesti svoj med i skakavce

Nije bilo nimalo lako Ivanu otić pred ondašnjeg ravnatelja, člana predsjedništva, premijera, ministra (šta li je već bio Herod Antipa) i prigovoriti mu zbog preljuba. I znamo da ga je to koštalo najprija tamnice pa onda i glave. Mogao je Ivan i ne reći “Nemožeš imati ženu brata svoga” mogao je biti bez toga. Lakše mu je bilo fino nastaviti jesti svoj med i skakavce, u ladovini oaze organizirati čajanke, malo se sunčati na pustinjskom suncu, kadikat otići na fine prijeme, nazdravit i osmjehnut se. Lakše bi mu bilo… ali on nije pozvan da radi ono što mu je lakše nego da u zgodno i u nezgodno vrijeme bude ono što treba biti. Kako je danas stanje po pitanju današnjih Ivana i Heroda Antipa.

Ti si taj čovjek

Nije ni danas ništa lakše. Ako nije i teže. Jer više nije samo problem “imati ženu brata svoga” nego treba fino toj svojioj ljubavnici najprija nabaviti finu diplomicu -po mogućnosti sa glasovitog sveučilišta “Banjaluko i ta tvoja sela” pa onda vrcon u Povjerenstvo, veleposlanstva u ministarstva u zavode i tajništva. Dati im fini rukovodeći položaj, nije red da ona radi neki obični posa.

Pa ti sad prozovi pratre, biskupe, kardinale pa ćeš vidit kad te ne kandidiraju za večernjakov pečat, kad te u svojim vijestima i novinama prozovu da si ustaša, kad ti ne pozlate štap, kad ti ne odobre donacije za tvoje kule u oblaku, kad ti na televiziji prikažu sliku auta kojeg voziš, kad te ne pozovu da govoriš na promocijama, kad te prorešetaju kroz portale, kad te oblate, kad te Soroševi plaćenici prozovu da si homofob da si nazadan, kad ti zaprite zatvorom, a pogotovo kad ti zaprite Charamsom i njegovim jaranima. Nije lako a još k tome svemu imaš puk takav kakav je, imaš narod “tvrde šije”. Nije lako. I onda je u tome svemu najlakše zažmiriti na sve to i biskupu poslati obavijest da dolazi onaj neki “katolički intelektualac”. A to ćeš poslati biskupu zato što znaš da te katolički intelektualac neće “oplest” ni “oprat” kao što bi te ovi gore spomenuti i oprali i opeglali da ih javno prozoveš.

No, jeli to rješenje i jeli to izlaz. Ili bi trebalo bez straha doći u sve centre moći i nemoći. Doći i kao Natan reći kome treba reći: “Ti si taj čovjek”. Ne zato da bi političili i prekoravali nago da bi kao Natan ukazali na ono što nije dobro a time ujedno ukazali na ono šta i kako treba činiti. Kako bi smo u ljubavi pomogli da ono što je loše ode a da ono dobro uđe u narod… Barem još dok naroda uopće ima na ovom prostoru.

Jer ako budemo samo prozivali Miju Baradu a na sve ostalo šutjeli onda će u Hercegovini ostati samo smilje nepobrano i kamen koji je progovorio jer smo mi šutjeli.

Povezane vijesti:

OTVORENO PISMO; Ministrice Mikulić, uvodi li se to rodna ideologija u obrazovni sustav ŽZH?

Poznati hrvatski karizmatik Mijo Barada dolazi u Široki Brijeg i Grude održati seminare duhovne obnove

Biskup Ratko Perić se prepao Mije Bradare pa prijeti građanima Širokog Brijega i Hercegovine!

Nostra Vita