Nositeljica liste HDZ 1990. Antonija Banožić održala sastanak sa gradonačelnikom Vrgorca Antom Pranićem

Široki Brijeg treba postati transparentan grad!

Vijećnica u Gradskom vijeću Širokog Brijega i Nositeljica liste HDZ 1990. za GV Š.Brijega za predstojeće lokalne izbore Antonija Banožić održala je sastanak sa gradonačelnikom Vrgorca Antom Pranićem. Teme sastanka su bile: transparentnost u radu grada, kao i provedba projekata za stvaranje pametnog grada.

Naime, izborom mladog kandidata Ante Pranića (Nezavisna lista mladih) na mjesto gradonačelnika Vrgorca kroz par godina taj grad je proglašen jednim od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj. Žiteljima Vrgorca su putem internet stranica grada dostupne informacije o izvršenju proračuna, svim javnim nabavkama, javnim radovima, javnim pozivima, te im je Gradska uprava 24 sata dnevno na raspolaganju za dostavljanje informacija.

“Riječ TRANSPARENTNO nažalost ne poznaje Gradska uprava Širokog Brijega i na to sam konstantno četiri godine upozoravala za govornicom u Gradskom vijeću. Dok su građani Vrgorca upoznati sa raspodjelom svake kune iz proračuna, građani Širokog Brijega ne znaju ni gdje odlaze milijuni. Kada bi se čelnici Gradske uprave provozali samo 45 km do Vrgorca mogli bi se upoznati sa transparentnim radom. No, međutim očito im to nije cilj, nego im je cilj vladati u mutnim vodama još dugo vremena” – istaknula je vijećnica Banožić. Osim transparentnosti Antonija Banožić i Ante Pranić su razgovarali i o implementaciji projekata pametnog grada.

Na konferenciji Pametni gradovi Vrgorac je dobio nagradu za pametnu digitalizaciju za projekt: “Misli globalno, kupuj lokalno”. “Riječ je o digitalnoj bazi lokalnih poljoprivrednih proizvođača na službenim internet stranicama grada preko koje kupci mogu doći do njihovih proizvoda bez trgovačkih marži i nakupaca.

Ovakav projekt bi svakako dobro došao Širokom Brijegu jer vidimo da revitalizacija ruralnih sredina ne ide u dobrom smjeru. Poljoprivrednicima treba pružiti maksimalnu podršku u plasiranju njihovih proizvoda. Time će stanovnici Širokog Brijega konzumirati zdrave proizvode, a u ruralnim sredinama će se stvoriti uvjeti za ostanak i opstanak. – navodi Banožić.

U daljnjem nastavku sastanka vijećnici Banožić je prezentiran rad Poduzetničkog inkubatora i novi projekti u procesu digitalizacije gradske uprave.

HDZ 1990