U prostorijama NS BiH održan je zajednički sastanak predsjednika povjerenstva koji rukovode natjecanjima u nadležnosti NS BiH i administracije NS BiH na kojem su bili prisutni Dragan Banjac (Povjerenik za suce i suđenje), Sejdo Zukanović (Povjerenik za natjecanje), Goran Kosorić (Disciplinska komisija), Žarko Laketa (Povjerenik za stadione i sigurnost), te Jasmin Baković (generalni tajnik ) i Elmir Pilav (direktor za natjecanje).

Na sastanku je izvršena analiza prethodnih 11 kola BHT PL, te dogovorene preventivne mjere i aktivnosti u cilju regularnog nastavka natjecanja. Zaključeno je da je prethodnih 11 kola odigrano u skladu sa relevantnim propisima NS BiH, ali su uočeni i neki prospusti u organizaciji utakmica, koji bi trebali biti otklonjeni u narednom periodu. Od klubova se posebno zahtjeva da poduzmu sve preventivne mjere u cilju zaštite službenih osoba i gostujućih ekipa, te da se u suradnji sa policijskim agencijama osigura sigurnosno napuštanje mjesta odigravanja utakmice.

Također, NS BiH će u narednom periodu održati sastanke sa MUP-ovima iz FBiH i RS, iz mjesta odigravanja utakmica BHT PL BiH.

Nadalje, od svih službenih osoba se zahtjeva maksimalna ozbiljnost i profesionalan pristup na utakmicama, a nadležno povjerenstvo će pratiti razvoj situacije, te u slučaju potrebe i dodatno reagirati u sklopu svojih nadležnosti.

NK Široki Brijeg je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 2.500,00 KM zbog, propusta u organizaciji utakmice protiv FK Sarajevo, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača, priopćeno je iz NS BiH.

SirokiBrijeg.info