Nogometašice Širokog vodećoj Iskri pokazele kako i one znaju igrati

Nogometašice Širokog Brijega bile su blizu “skinuti” s vrha vodeću bugojansku Iskru u utakmici Prve ženske lige FBiH – skupina Jug. Rano, već u 3. minuti povele su preko svoje najbolje nogometašice Julije Kvesić, ali je Iskra u 28. minuti izjednačila na 1:1. Strijelac je bila Elma Basara, koja je bila najsnalažljivija u velikoj gužvi.

Propuštena prigoda

Prethodno je Kvesić mogla povećati na 2:0, ali je bila neobjašnjivo nesnalažljiva i propustila prigodu utakmice. Nakon izjednačenja, Širokobriježanke su više puta stvorile matne situacije, ali su i gošće iz Bugojna nekoliko puta zaprijetile. U samoj završnici susreta, koji se većim dijelom igrao po kiši, domaće su preko Kate Ljubić, Martine Mikulić, Matee Marušić, Julije Kvesić i ostalih suigračica pokušale svladati raspoloženu Amelu Begić, ali nisu uspjele. Na kraju je podjela bodova potpuno realna.

Gošće su, po riječima čelnika kluba, imale “tanku” klupu, jer su im 3 važne igračice ozlijeđene, ali i Širokobriježanke su nastupile oslabljene, bez najbolje i najiskusnije igračice Jelene Milinović.

Nakon ove utakmice, Iskra je ostala na čelu ljestvice s 21 osvojenim bodom. Drugi Željezničar ima 17, treći Široki 14 bodova. Željezničar i Široki imaju po utakmicu manje. Radi se o međusobnom zaostalom susretu ovih ekipa iz 8. kola. U ovom susretu Široki je domaćin. Igrat će se u srijedu na Blatu u 14. sati.

Sastavi

Širokobriježanke trenera Ivana Kvesića igrale su protiv Iskre u ovom sastavu: Pavković, Ljubić, Stojanović, Musa, Boban, Glavota, Mikulić, Vuletić (od 83. Šakić), J. Kvesić, A. Kvesić (od 46. Grbešić), Lasić (od 46. Marušić).

Iskra (Bugojno) nastupila je u sastavu: Begić, Bašić, Hadžo, Mešić, Redžić, Basara, Koluh, Forić (od 90. Haračić), Behrem, Abadža, Jusić (trener Salim Duraković).

Marko Knezović / Večernji list BiH