Nogometašice Širokog Brijega s uvjerljivih 5:0 savladale ekipu Sloge iz Ljubuškog

Ekipa ŽNK “Široki Brijeg” svladala je ekipu ŽNK “Sloga” iz Ljubuškog s uvjerljivih 5:0 u jučerašnjem pripremnom susretu igranom na terenu s umjetnom travom u klupskom kampu “Musa Karačić” na Blatu.

Kvaliteta ekipe koju vodi trener Ivan Kvesić došla je do izražaja već u prvom poluvremenu.

Mrežu Ljubušanki koje se natječu u 2.ligi FBiH – Jug načela je Julija Kvesić u 16. minuti. Ista igračica udvostručila je rezultat u 28. minuti.

Na 3:0 povisila je Matea Marušić u 38. minuti. Nadahnutu igru svoje ekipe eurogolom iz voleja potvrdila je Branka Bagarić, reprezentativka Bosne i Hercegovine, dvije minute prije kraja poluvremena.

S obzirom na uvjerljivo vodstvo i veliku razliku u kvaliteti, domaći trener je u nastavku odlučio pružiti priliku igračicama s manjom minutažom i uvjeriti se u njihove mogućnosti pred nastavak prvenstva.

Unatoč dominaciji i velikom pritisku Širokobriježanki, rezultat se nije mijenjao sve do pretposljednje minute kada je Branka Bagarić svojim drugim pogotkom postavila konačnih 5:0.

“Visoka pobjeda je sigurno odraz u razlici kvalitete ove dvije ekipe. To se vidjelo već nakon prvog poluvremena. Svojim igračicama sam odmah nakon utakmice čestitao na visokoj pobjedi, ali ih i upozorio na ono čime nisam bio zadovoljan u njihovoj današnjoj izvedbi. Unatoč tome što je bilo jako puno dobrih stvari i poteza, vjerujem kako djevojke mogu puno bolje. No, kako smo određene taktičke zamisli uspjeli realizirati na terenu, ne mogu onda ne biti zadovoljan”, prokomentirao je za Bljesak.info igru svoje ekipe trener Ivan Kvesić i posebno istaknuo zadovoljstvo viđenim zalaganjem i individualnim doprinosom pojedinih igračica koje se nisu upisale u strijelce.

Iako nije htio precizirati o kome je riječ, vjerojatno je mislio na izvedbu Katarine Ljubuć, piše Bljesak.

Omalena i hitra igračica, koju je iz predostrožnosti izveo u 65. minuti susreta nakon jednog oštrog prekršaja nad njom, bila je nezaustavljiva za protivničke igračice.

ŽNK Široki Brijeg proljetni dio prvenstva otvorit će 8. travnja domaćim susretom protiv ekipe ŽNK Čelik iz Zenice. Do tada će odigrati još jednu priprwemnu utakmicu.

Bljesak.info