Nogometašice Širokog Brijega pobjednice turnira „Ladies Open Brotnjo“

Treći po redu „Ladies Open Brotnjo“, turnir u organizaciji Ženskog nogometnog kluba Brotnjo iz Čitluka, održan je ovog petka. Na turniru je nastupilo osam ekipa u dvije starosne kategorije, a turnir je ove godine po prvi puta održan u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk po futsal pravilima.

Na turniru su nastupile seniorske i kadetske ekipe iz po četiri kluba. Uz domaće nogometašice, koje su konkurirale za osvajanje turnira u obje kategorije, na turniru su nastupile ponajbolje ekipe iz Hercegovine i ŽNK Marijan iz Splita, među kojima su se najboljim pokazale nogometašice ŽNK Široki Brijeg.

Širokobriježanke su osvojile turnir u obje starosne kategorije, te su uz pobjedu u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji osvojile i četiri individualne nagrade.

– Naš treći po redu turnir osvojila je u obje konkurencije odlična ekipa ŽNK Široki Brijeg. U ovakvoj situaciji ipak smo uspjeli okupiti ekipe za dvije kategorije i prava je šteta da gledatelji nisu mogli na tribinu kako bi uživali u nogometu. Zahvaljujmo i čestitamo, poštenim ljudima Brotnja, Općini Čitluk, ljudima iz naše Uprave i XSOFT Mostar koji su svojim radom i doprinosom uspjeli ovo organizirati na vrhunskom nivou. Naravno bez pomoći naših cura na terenu i van njega ovo ne bi bilo moguće. Vjerujemo da smo bili odlični domaćini i da će se sve ekipe vrlo rado vraćati u naš grad. Hvala svima na odzivu i čestitke svima na ostvarenom rezultatu – poručili su uz ŽNK Brotnjo Čitluk.

Međunarodni turnir u ženskom nogometu „LADIES OPEN BROTNJO 2020“ – poredak:

Seniorke:

  1. ŽNK Široki Brijeg
  2. ŽNK Marjan Split
  3. ŽNK Inter Posušje

Branka Bagarić iz ŽNK Široki Brijeg bila je najbolja igračica i strijelac turnira u seniorskoj konkurenciji, dok je Karla Jonjić iz ŽNK Marjan Split osvojila nagradu za najbolju vratarku.

Kadetkinje:

  1. ŽNK Široki Brijeg
  2. ŽNK Brotnjo Čitluk
  3. Futsal akademija HFC Zrinjski

Nagradu za najbolju igračicu i nagradu za igračicu s najviše postignutih pogodaka osvojila je je Ana Buhač (ŽNK Široki Brijeg), a Silvana Zekušić (ŽNK Brotnjo Čitluk) osvojila je nagradu za najbolju vratarku.

Citluk.ba