Nogometaši Širokog Brijega remijem protiv Metalleghea osigurali ligu za ostanak

Ni u šestoj uzastopnoj utakmici u Ligi za ostanak Široki nije uspio zatresti protivničku mrežu, ali je nakon pet uzastopnih poraza uspio osvojiti bod i tako matematički potvrditi ostanak u ligi. Važnost utakmice u Banjoj Luci učinila je svoje tako da se nije moglo uživati u lijepom nogometu, iako su obje momčadi imali svoje prigode za gol.

Najbliže vodstvu Metalleghe je bio u 43. minuti kada je Beganović iskosa s desene strane oštro šutirao i pogodio mjesto gdje se spajaju greda i vratnica. Na drugoj strani, Fejzić je u 71. minuti sjajno obranio udarac Lončara iz neposredne blizine, a minutu kasnije gol koji je postigao Pandža Kaljanac je poništio dosudivši prekršaj u napadu.

Bilobrk je u 74. odlično intervenirao nakon udarca Beganovića, a samo minutu kasnije Jajčani su ostali s desetoricom. Durak je pokušao iznuditi kazneni udarac, Kaljanac je to ocijenio simuliranjem i pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton igraču Metalleghea.

U samoj završnici Čabraja je mogao donijeti sva tri boda „Plavo-bijelima“, no u situaciji „oči u oči“ s Fejzićem šutirao je pored gola.

METALLEGHE: Fejzić, Benović, Jovanović (74. Jakupović), Durak, Zeba, Sasanović (59. Kovač), Vidović, Deak, Beganović, Savinović, Vidaković. Trener: Neretljak.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Zlomislić (82. Marina), Čabraja, Ćorluka, Menalo (85. Sivrić), Lončar, Krstanović, Marković. Trener: Sablić.

NK Široki Brijeg