Nogometaši Posušja velikom pobjedom nad ekipom iz Rame preuzeli vrh tablice

Pred oko 100-injak istinskih ljubitelja nogometa odigran je derbi 7.kola između Posušja i Rame.

Slišković je na teren poslao najjačih jedanaest: Galić, Kovač(C), Vištica, Karamatić, Jukić, Bešlić, Čuić, Mandurić, Džeba, Da.Begić i Do.Begić.

Prvih desetak minuta utakmice po jakoj kiši pripalo je gostima. Nakon toga Posušje igra bolje i sitnim pasovima po natopljenom terenu izluđuju gostujuće igrače. Prekrasnu akciju vidjeli smo u 29min susreta. Kada Jukić navlači tri igrača i upošljava Mandurića a ovaj točnim pasom pronalazi najboljeg strijelca kluba i lige Dominika Begića za vodstvo plavo-bijelih. Bio je ovo njegov osmi pogodak u prvenstvu. Gol je Sliškovićevim pulenim dao još veći gas. Posušje puca su sa svih pozicija i izluđuje protivničku obranu. U 42min novo slavlje za domaće navijače, Mandurić je preciznim udarcem sa dvadeset metara pogodio mrežu Rame za velikih 2-0. Na odmor se otišlo sa prednosti Posušja od 2-0.

U drugom djelu vidjeli smo agresivnije i još bolje Posušje. Odmah u 46min Dominik Begić propustio je veliku priliku lopta odlazi tik iznad grede. U 48min novo slavlje za domaće navijače. Jukić je sam prošao po boku i u petercu pronašao Stipu Bešlića koji matira gostujućeg vratara za potop gostiju iz Rame. Gol je smirio igru i uveo utakmicu u mirnije vode. Igrala se 60min susreta kada dazi do promjena rezultata, ovaj put mrežu gostiju pogodio je danas najbolji pojedinac na susretu Marko Jukić- Markan. Počasni pogodak za goste postigao je Zadro u 80min susreta. Na kraju velika pobjeda Posušja nad Ramom.

Ovom pobjedom Posušje je preuzelo vrh tablice, jer je Fk Klis posrnuo u Mostaru. Trener Posušja bio je jakom zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača i pozvao sve navijače u subotu u Ljubuški. Sljedeće kolo igra se već u subotu, kada Posušje gostuje u Ljubuškom kod Nk Sloge.Lj.

HŠK POSUŠJE (4-1) HNK RAMA

FB HŠK Posušje