“NLO-i” došli iz pravca Hrvatske i nakon nekoliko nadljetanja uveliko pripomogli gašenju požara oko Ljubuškog

LJUBUŠKI – Uz pomoć dva kanadera iz Republike Hrvatske koji su se oko 17.30 sati uključili u gašenje požara koji je u srijeda oko 13 sati izbio u Gornjim Radišićima, a jučer se opasno približio prvim kućama na Mostarskim Vratima požar je ugašen.

Kanaderi su doletjeli iz pravca Ploča i u po deset navrata izbacivali vodene ‘bombe’ i znatno pomogli u zaustavljanju širenja požarne linije koja je duga dva kilometra. Kanaderi su djelovali između mjesta Gornjih Radišića i Mostarskih Vrata gdje je unatoč velikom broju vatrogasaca i dragovoljaca bilo teško zaustaviti vatrenu stihiju.

U gašenju požara osim ljubuških vatrogasaca i mještana sudjelovali su vatrogasci iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja.

Budući da se vatra približila stambenim objektima načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić i potpredsjednik Vlade i ministar financija u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević su preko Vlade ŽZH i Uprave civilne zaštite ŽZH uputili zahtjev hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću za slanje kanadera za pomoć u gašenju požara, kao i zahtjev prema ministarstvu vanjskih poslova BiH za dozvolu u gašenju požara hrvatkih kanadera unutar BiH, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

SirokiBrijeg.info