NK Široki Brijeg na Glavnoj skupštini ECA-e

Predstavnici 155 klubova članica sudjelovali su u radu 18. Glavne skupštine ECA-e u Ateni, a među njima i Široki Brijeg, jedini od b-h klubova. Na Skupštini je bilo riječi o odobrenim reformama u UEFA-inim natjecanjima u ciklusu 2018. – 2021. godina, uz početak konzultacija kada je riječ o ciklusu 2021. – 2014. godine. Gioorgio Marchetti, zamjenik glavnog tajnika UEFA-e, predstavio je detaljno sportsku i komercijalnu vrijednost novog koncepta 2018. – 2021., pritom naglasivši kako Liga prvaka mora zadržati poziciju najboljega klupskog natjecanja na svijetu.

Nagrade klubovima za sudjelovanje u UEFA-inim natjecanjima, u odnosu na ciklus 2012. – 2015., povećane su za više od 250 posto. Proces konzultacija za ciklus natjecanja 2021. – 2024., koji je upravo započeo u Ateni, bit će, najavljeno je iz ECA-e, otvoren i nastavit će se sljedećih mjeseci unutar relevantnih ECA-inih tijela.

Predsjednik ECA-e Karl Heinz Rummenigge istaknuo je kako je reforma klupskih natjecanja bez ikakve sumnje jako dobra vijest za sve klubove u Europi i da će Liga prvaka biti jača nego ikada prije te da se nada kako će se u procesu konzultacija za razdoblje 2021. – 2024. naći dobro rješenje koje će još više istaknuti jedinstvo svih klubova. Članove ECA-e na Skupštini u Ateni pozdravio je i Zvonimir Boban, zamjenik glavnog tajnika FIFA-e, priopćeno je iz NK Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info