Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Nijemci pomažu Ljubušacima: U Crveni križ stigla 21 tona dječje hrane

Nijemci pomažu Ljubušacima: U Crveni križ stigla 21 tona dječje hrane

0
Nijemci pomažu Ljubušacima: U Crveni križ stigla 21 tona dječje hrane

Volonteri Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije ovih su dana upregnuli sve snage za pomoć stanovništvu kojem je potrebna pomoć u ovim izvanrednim okolnostima uzrokovanim koronavirusom.

Posjeti starim i nemoćnim osobama postali su svakodnevica, a kako nam je potvrdio predsjednik Crvenog križa ZHŽ-a Viktor Grbavac, uskoro će dijeliti i dječju hranu roditeljima s područja Ljubuškog.

Naime, Crvenom križu Ljubuški je čak 21 tonu dječje hrane donirao Crveni križ Njemačke, a ova hvalevrijedna gesta, u vremenu kada je svaka pomoć dobrodošla, ostat će itekako upamćena.

Osim ovih aktivnosti, volonteri rade i na dezinfekciji ustanova na području Grada Ljubuškog.

Osigurali su 30 dezinfekcijskih posuda i tekućina ispred objekata koje građani najviše posjećuju, a na njima je da se pridržavaju ovih preventivnih mjera u cilju sprječavanja širenja virusa.

Grbavac je podsjetio kako je Crveni križ ZHŽ-a prije tjedan dana aktivirao i broj telefona 039 831 274 za područje cijele županije. Namijenjen je starijima iznad 65 godina, koji nemaju bliže srodnike, a potrebna im je pomoć.

„Većinom je riječ o dostavi hrane i lijekova, a pozivali su nas i korisnici socijalne pomoći. Otkako smo aktivirali ovaj broj, u prosjeku imamo oko 10-ak intervencija“, rekao je Grbavac.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list