Vama na znanje i razumijevanje: The Rolling Stones-promijenuli su tijek rock-glazbe, The Clash-promijenuli su tijek punk-glazbe, Pet Shop Boys-promijenuli su tijek pop-glazbe…Mogu li, samo da se usude kandidirati na izborima: Ćalta-Huso-Bago-zainteresirana javnost, preokrenuti tijek stanja negativnosti, uzrokovanog-korupcijskom politikom u gradu Mostaru?. Znadete li, koji je to samo kupleraj…Nije dovoljno biti samomotiviran?!.

Molim Vas, zainteresirana javnosti, imam li Vašu pažnju:

Dokundisalo i meni kazivati, pametnije bi mi bilo, nekad uraditi nešto u tajnosti, jer ova kasaba vrvi izdajicama!. Malkice sam izgubio osjećaj svrhe…Pitam se, posljednjih 25godina vrijedi li se truditi popraviti nešto-što više ne postoji?. Niti jedan mostarčanin, osim: Ljube, Hase, Mazzarele, Deronjčke, Zeljke, Ile, Saje i svite im, nije prestao misliti o odlasku-iseljavanju!. Svi mostarčani zaogrnuti su proklestvom mostarluka-kolektivnim suosjećanjem za svoj: grad-kvart-mahalu-ulicu-sokak-zgradu-dom, i usprkos svim zloupotrebama položaja, ali i nezakonitim-zlonamjernim postupanjem Ljubinih hordi gradoždera, koji im svakodnevno otimaju dah, svi oni koji se indetificiraju sa svojom urbanom zajednicom, svi su u pokušaju opstanka za goli život i preživljavanje!.

Ćalta-Huso-Bago-zainteresirana javnosti, najgori mogući scenarij za izbore u Mostaru bio bi onaj, koji bi ostavio najveći broj građanki/na s pravom glasa kući, i, na taj način-neizavši na izbore, omoguće onima što dogovoriše izborni proces, izaberu svoje-najgore moguće s ponuđenih kandidatskih listi!. Čvrsto držim, kako Bakir&Dragan, dijele dubokoemotivnu potrebu da pokupuju sve glasove na izborima za gradsko vijeće Mostara!. Naime, za obojicu bi to bilo svojevrsno religijsko obraćanje od „demokracije“ !.

Ćalta-Huso-Bago-zainteresirana javnosti, danas običan mali čovjek ne može sebi da dozvoli da bude samo običan!?. Danas, mostarčanin-stanovnik grada-član urbane zajednice-žitelj-insan-pučanin, ne može sebi da dozvoli da bude samo građanin?!. Mora biti: pripadnik ZNA SE da mora biti obrezan, ustaša ili balija, vala mu i safić biti, kad zatreba i četnikom biti, neki moraju zastalno brate i crveni biti!.

Ćalta-Huso-Bago-zainteresirana javnosti, nitko ne daje prave odgovore, ono što gradožderi svakodnevno grakču i kakav značaj i smisao to ima, samo su Vam naučeni odgovori, koji, dakako, neodgovaraju stvarnom stanju!. Pravo pitanje za Vas: hoće li mostarci dobiti prave odgovore na sva postavljena pitanja?. Vjerujem kako će te ukazati na ukupnost korupcijskog ponašanja, s kojim se urbana mostarska zajednica suočavala svih Ljubinih & Company godina!. Usudite li se, izići na megdan nacionalnim mališanima, zainteresiranoj javnosti unutar urbane mostarske zajednice, ponudite unčikovita rješenja: za svaki pojedinačno konkretan primjer, istaknite na koji način će te prevazići taj problem…Mislim zbiljski… Nek bude lišen raznih naučenih odgovora, kojima se služio Ljubo&Company, zatrpavajući ih u peksinluku svoje birokracije!. Preskočiti, će te,vjerujem, uobičajna sranja,poput: lider ovo,lider ono,te neodređene poruke u smislu zavođenja obećanjima, uz isticanje i nametanje lika i djela nezaobilaznih nacionalnih mališana!.

Ćalta-Huso-Bago…Tko god da još stane uz Vas, neka Vam bude jasno da samomotivacija nije dovoljna, nikako Vam se ne smije dogoditi da budete izolirani pojedinci, kako sam već u tekstu naglasio: ova kasaba puna je izdajica!!!.

Hrvatin Tomašević / SirokiBrijeg.info