Nogometaši Širokog Brijega doživjeli su neugodan poraz od Sarajeva na Koševu (3:0), no osim poraza koji je bio zaslužen, igrači kluba s Pecare razočarani su nesportskim, divljačkim ponašanjem pojedinih igrača Sarajeva.

Portal Jabuka.tv razgovarao je s igračima Širokog Brijega Antom Hrkaćem i Branimirom Cipetićem, koji su uz ostale suigrače na Koševu doživjeli brojne neugodnosti.

Žalosti ih što se o događanjima na Koševu gotovo nikako ne priča, a svaka sitnica na Pecari se gleda kroz najstrože naočale. Dvojica igrača Širokog Brijega slažu se kako je utakmica rezultatski potpuno zasluženo pripala Sarajevu, ali još uvijek ne mogu vjerovati kako su se u stanju ponašati pojedini igrači kluba iz glavnog grada, a da stvar bude još gora sve im je dopuštao sudac Zoran Grbić iz Prijedora.

Hrkać i Cipetić su izdvojili brojne uvrede pojedinih igrača Sarajeva, posebno Anela Hebibovića i Amara Rahmanovića koji su prednjačli s nesportskim ponašajem. Napominju kako sudac Grbić nije sankcionirao Rahmanovićevo udaranje Matića i Stanića te Hebibovićevo hvatanje i udaranje Cipetića za međunožje u više navrata.

Prvo što želim istaknuti da je pobjeda Sarajeva potpuno zaslužena, u svakom pogledu nogometne igre. Prvi ja pa onda i cijela naša momčad nije reagirala dobro na pritisak i sve što se događalo na utakmici.

Međutim, moram izdvojiti ono što sam doživio na terenu, a vidim nigdje se o tome ne govori i nikad se o tome ne piše.

Nisam mogao vjerovati kad je igrač Sarajeva Amar Rahmanović došao do mene i rekao: “Ti da imaš pušku, pucao bi u mene!”. Znači jedan sportaš, profesionalac, koji je trenutno prvi u ligi, prošle godine osvojio dvostruku krunu to meni govori, potencira kao da sam ja neki ubojica. Pitao sam ga: “Jesi ti ozbiljan, je li stvarno to misliš?”, na što je on odgovorio: “Naravno da mislim, ti bi pucao u mene!”. Njegovi suigrači su govorili da ga pustim, da nije normalan. Cijelu utakmicu bilo je vrlo ružnog vrijeđanja od strane njega i Anela Hebibovića. Dakle, ako se vratimo na utakmice na Pecari između ova dva kluba i ponašanje nas igrača pa i ponašanje publike, mislim da je neusporedivo s ovime što se događalo na Koševu, započeo je svoju priču Ante Hrkać u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Smatra da se od publike uvijek može svašta očekivati, ali da igrači na terenu moraju biti primjer svima ostalima i ne bi smjeli sebi dopuštati ovakve stvari.

Ok, mi igrači na terenu ne možemo utjecati kako će ponašati publika, profesionalci smo i trebamo se fokusirati na igru. Ali mi na terenu dajemo primjer ostalim ljudima i djeci.

Nažalost ovo što sam doživio u utakmici protiv Sarajeva, to nisam nikad u životu doživio.

Izdvojio bih i neshvatljivo ponašanje suca Grbića. Prvo Rahmanović hvata za vrat Stanića i Matića pred njegovim očima i on njemu daje samo žuti karton. A za isti prekršaj u Banjoj Luci naš igrač Stanić dobiva crveni karton. Kasnije Hebibović udara i hvata za genitalije Cipetića i to prođe nekažnjeno. A cijelo vrijeme je govorio: “Udaraj ih”, “Skidaj ih”, pljuvao je prema nama itd. Zanimljivo kako njihov trener poslije utakmice kaže kako su prestrogo dosuđeni žuti kartoni, a ja bih volio pogledati snimku utakmice, pa da vidimo ta udaranja Rahmanovića i kako kasnije dva puta simulira jedanesterac, a Grbić mu nije smio ništa. Jedno pet-šest puta govorio je: Ajde daj mi crveni, daj mi crveni.

O uvredama s tribina ne bih previše trošio riječi, jednostavno teške su utakmice i kod nas i kod njih gore, ali opet značajne razlike postoje. Recimo ja izađem iz igre, odem u svlačionicu presvući se, redar mi ne dopušta da se vratim na klupu pogledati do kraja utakmicu, ogorčen je Hrkać.

Naposlijetku je istaknuo kako se on i njegovi suigrači nikad nisu ovako ponašali na terenu kako se ponašaju pojedini igrači Sarajeva,

Evo dao bih ruku u vatru, da pogledamo sve utakmice Širokog i Sarajeva u posljednje vrijeme, i vidjeli bi kako ponašanje igrača Širokog nikad nije bilo takvo kakvo pojedinih igrača Sarajeva jučer.

Igrali smo puno puta i sa Željezničarom i uvijek to budu gospodske utakmice, a i njihovi igrači pokažu da su prava gospoda.

A s druge strane ne mogu vjerovati da postoje takve osobe poput Rahmanovića i Hebibovića i da mogu raditi i izgovarati stvari koje su izgovarali, zaključio je Hrkać razgovor za portal Jabuka.tv.

Igračima Sarajeva se previše toga toleriralo

Sličnih razmišljanja je i desni branič Branimir Cipetić, koji smatra su događaji s terena na Koševu nedopustivi za bilo koju ligu.

Žalosno je što se takve stvari dopuštaju u Premijer ligi. Oni mogu raditi što ih je god volja i sudac ih nikako ne kažnjava, a mi za najmanji start dobivamo karton. Hebibović mene hvata za međunožje, sudac samo prolazi pored toga. Prije toga Rahamnović hvata za vrat Matića i Stanića ispred njegovih očiju, znači nemoguće da to ne vidi. Dobio je samo žuti karton, a uz to još je dao karton i Matiću. Ok, što se tiče pojedinih uvreda od igrača, to dijelom mogu i shvatiti, sportska je utakmica pa se zna svašta izgovoriti kad si vruć. Znali smo i mi nešto dobacivati i odgovarati na njihove provokacije, ali njihovih uvreda je bilo za nekoliko puta više.

Ali ove druge stvari koje su dopuštane igračima Sarajeva, to mi ne ide nikako u glavu.

Znači udaraju, gaze nas, pljuju po nama, a sudac im to dopušta, kazao je Cipetić za portal Jabuka.tv.

Ovaj igrač se osvrnuo i na očekivano vatrenu atmosferu na tribinama.

Što se tiče atmosfere na tribinama, znali smo da će nas dočekati takav pakao i da neće biti nimalo lako. To je jednostavno tako kad igraju Široki i Sarajevo, bude svega pa i mržnje u publici. Ali opet kako god se kod nas navija i što god mi uradimo, uvijek smo mi nešto krivi, uvijek smo mi neke “ubojice”, a njihovi povici to nitko tako ne kritizira. Uvijek se govori da smo mi u svemu najgori, a onda doživite u Sarajevu stvari koje su neugodnije pet puta, ali što je tu je. Svi prijeđu preko toga i nitko to ne potencira posebno, razočaran je Cipetić.

Osvrnuo se i na igru svoje momčadi pri čemu smatra da su on i njegovi suigrači uvelike podbacili u tom dijelu.

Što se tiče naše igre, mi smo pali pod njihovim pritiskom, nismo dobro ušli u utakmicu. Prvi gol smo primili dosta rano, a bio je plan da u prvih 20ak minuta ne primimo gol. A uz to u prvih 20ak minuta dobili smo četiri žuta kartona, gdje je suđen svaki naš mali kontakt i najblaži prigovori.

Praktično cijela obrana je bila sa žutim kartonom.

Drugi gol opet ne treba posebno komentirati, radilo se o čistom zaleđu, a nemoguće da to pomoćni sudac nije svirao. Ali opet ni mi nismo bili pravi pa ćemo morati izvući iz ove utakmice pouke i ići dalje, pripremiti se za Velež. Za vikend imamo novu utakmicu gdje moramo tražiti tri boda i to će nam biti iduće u fokusu, proučio je Cipetić.

Jabuka.tv