U mjestu Međine na Magistralnoj cesti M6 Mostar – Široki Brijeg ovog utorka u 18.45 sati dogodila se teža prometna nesreća, a glavni uzrok iste jeste neprilagođena brzina.

Kako je potvrđeno za portal SirokiBrijeg.info od strane očevidaca ove prometne nereće, osobno vozilo marke Mercedes pretjecalo je veći broj drugih vozila, te se prilikom jednog pretjecanja dogodilo izlijetanje, a uzrok istoga prije svega je neprilagođena brzina, kao i loši uvjeti na cesti, pa je vozilo najprije udarilo u zaštitnu ogradu, potom se odbilo na suprotnu stranu kolnika i udarilo u brdo pored ceste, a zatim ponovno vratilo na zaštitnu ogradu, te na istoj ostalo “visjeti” što dovoljno sugerira kako je prilikom izlijetanja bila i veđa brzina, svakako neprimjerena uvjetima na cesti.

Sreća u nesreći što su se otvorili i zračni jastuci, pa je vozač, prema našim saznanjima mlađe životne dobi sa šireg prostora Grada Širokog Brijega, prošao bez težih ozljeda.

Isto tako, zahvaljujući pribranosti drugih vozača nije došlo do kontakta njih i Mercedesa koji je izletio s kolnika. Prema kazivanju nekoliko naših čitatelja, koji su bili svjedoci ovog događaja, na kolniku je usljed nesreće bilo i dosta ulja koje je iscurilo iz samog vozila, no vjerujemo kako su nadležne službe sve to počistile, ali za svaki slučaj sugeriramo vozačima da narednih dana na navedenoj dionici dodatno budu oprezni, jer nije isključeno kako je ponegdje nešto od ulja ostalo, iako vjerujemo kako je kiša sve to isprala.

Na automobilu marke Mercedes nastala je veća materijalna šteta, promet je jedno vrijeme bio usporen, ali kao što rekosmo sreća u nesreći pa nije bilo teže povrijeđenih.

SirokiBrijeg.info