NEMAJU NI ZA “GERMU”: Općina Ljubuški diže kredit od 1,950.000 KM

LJUBUŠKI – Održana je 35. sjednica OV-a Ljubuški na kojoj je bilo je nekoliko pitanja i prijedloga vijećnika, uglavnom iz oporbenog HDZ-a 1990.

Aktualni sat je i ovaj put bio zanimljiv, pitanja vijećnika upućena, prije svih, načelniku Nevenku Barbariću odnosila su se na teme i događanja koja su u ovom trenutku pod povećalom javnosti. Iz “devedesetke” su pitali, uz ostalo, zašto (opet) nije počela obnova hotela Bigeste, je li iz sigurnosnih razloga trebalo najaviti promjenu pravila prometa, od jednosmjernog u dvosmjerni, u ulici u središtu grada koja se obnavlja i nanovo asfaltira, može li se pomoći ljubuškim braniteljima koji “lutaju po Sarajevu i traže neke adrese”, koje će se još ulice u gradu obnavljati i preuređivati, što je s najavljenim radovima na cesti u Pregrađu koja ide prema Metkoviću i Novom gradskom groblju, što se može poduzeti za sanaciju nekadašnjeg odlagališta u Bučinama.

Usvojen je zaključak o usvajanju godišnjeg izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2015. godinu (za 1,360.398 KM manje od planiranog), a velike polemike izazvao je prijedlog odluke o davanju suglasnosti na kreditno zaduženje Općine Ljubuški kod Raiffeisen banke d.d. Sarajevo u iznosu od 1,950.000 konvertibilnih maraka, koji je, uz četiri glasa protiv, usvojen.

Ivan Kaleb / Večernji list BiH