Nekadašnji ljubuški Slogaši prisjetili se starih nogometnih vremena

Iako je Ljubuški poznat kao rukometni grad, velika pozornost se oduvijek pridavala i nogometu kao najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Zasigurno se mnogi s guštom prisjećaju onih vremena kada je stadion Babovac bio dupkom ispunjen i kada se zdušno navijalo i veselilo zbog uspjeha tadašnjih nogometaša. Tih, slobodno možemo reći slavnih vremena, prisjetili su se i nekadašnji igrači NK Sloga Ljubuški, a koji su se jučer okupili u hotelu Filii u Međugorju.

Klub s odličnim igračima

Naime, začetnik ideje o okupljanju svojih suigrača bio je Velimir Mitrović zvani Velo. On je stupio u kontakt s oko desetak svojih kolega koji su podržali njegovu ideju o sastanku i ugodnom druženju.

Prije no što smo započeli razgovor s Mitrovićem, o njemu je, uz same riječi hvale, govorio Gojko Medić, tadašnji predsjednik ljubuške Sloge, a koji je tu funkciju obnašao preko 10 godina.

„Sloga je imala zaista odlične igrače i uvijek je jako dobro funkcionirala. A među njima se posebno isticao naš Velo, vrsna igračina! On je jako puno pomogao ovome klubu, u svakom smislu, pa i onda kada je napustio Ljubuški i otišao igrati izvan granica BiH“, kazao je Medić za Dnevni list.

Mitrović je pak rekao kako će zauvijek pamtiti svoje nogometne početke u Ljubuškom, gdje je počeo igrati sa 16 godina.

„Ne volim puno govoriti o sebi, no lijepo je znati da vas ljudi pamte kao nekoga tko je bio talentiran i tko je s punim žarom nastupao za svoj klub, ujedno i grad. Put me je odveo i do Njemačke gdje sam dogurao sam do 2. Bundeslige, no morao sam prekinuti karijeru zbog teže ozljede koljena. Unatoč svemu, ostao sam vjeran nogometu te sam vodio mlade igrače na probne treninge, s čime se i danas bavim“, istaknuo je Mitrović.

Dodao je i to kako je prije nekoliko godina imao ponudu njemačkog kluba Borussia Dortmund da otvori nogometnu školu, no do realizacije projekta nije došlo zbog nedostatka stručnog tima.

U planu nogometna škola

Nova prilika, kaže nam, ponovno mu se pruža te se nada kako će naći neku adekvatnu osobu zainteresiranu za rad u ovoj oblasti.

„Imam ponudu od bivšeg kluba za koji sam nekada igrao da otvorim školu i da u Freiburg dovodim mlade igrače na probne treninge. Nadam se da će već netko pokazati zanimanje za ovu priču“, poručio je Mitrović.

Zajedno s Medićem te s ostalim suigračima prokomentirao je i to kako se nekada igralo na domaćem terenu, ali i kako se išlo na gostujuće utakmice. Za prijevoz su čak koristili kamion, za razliku od današnjih autobusa.

„Igrali smo punim srcem! Bili smo uvijek među prvima, čak i onda kada nismo imali najsjajnije financijske uvjete. Ne kažem da i danas naši nasljednici ne igraju borbeno i angažirano, stoga im želim puno uspjeha te da budu ustrajni i maksimalno angažirani u ovome sportu“, zaključio je naš sugovornik.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list