Jučer popodne u goste NK Širokom Brijegu pristigla je vesela ekipa navijača NK Široki Brijeg iz Makedonije, na čelu sa Goranom Kitevskim iz Ohrida, osnivačem Facebook stranice NK Široki Brijeg fans Macedonia.

Gorana, koji je asistent na Prirodno Matematički Fakultet Skopje, pitali su kako to da je od svih klubova izabrao baš NK Široki Brijeg. Odgovorio je kako se kao osoba koja je jako dobro upoznata sa poviješću našeg naroda i grada, koji je i posjetio prije nekoliko godina, gledajući utakmice našeg kluba, uspio poistovjetiti sa navijačima i prepoznao strast koju imaju za svoj klub. Tu istu strast Goran je prenio na ljude oko sebe tako da sada baza simpatizera koja redovno prati utakmice Širokog broji oko dvadeset ljudi, koji dolaze iz raznih gradova Makedonije kao Ohrid, Skoplje, Kumanovo, otkud dolazi i Marjana Pavliček, porijeklom Hrvatica iz Osijeka – Goranova djevojka, profesionalna fotografkinja, članica vesele ekspedicije koja je posjetila Pecaru.

„Želim da znate da ovo radimo čisto iz velikog poštovanja za NK Široki Brijeg i za vas kao važan dio tima“, rekao je Goran, s kojim je administrator službene stranice NK Široki Brijeg stupio u kontakt nakon samog osnutka Facebook stranice NK Široki Brijeg fans Macedonia te je tada i pao dogovor o posjeti Širokom Brijegu. Naša ekspedicija se odlučila godišnji odmor iskoristiti putovanjem gradovima kao Dubrovnik, Sarajevo, Mostar, ali Široki Brijeg je bio ucrtan na samom početku planiranja ovog putovanja. „Naši prijatelji idu u Grčku na odmor, a mi smo, evo, došli u Široki Brijeg“ – s osmijehom nam govori Simona Pereska, po zanimanju turizmolog, kao i Kristijan Vangelov. Vesela ekipa je posjetila NK Široki Brijeg Fan Shop, gdje su im uručeni i prigodni pokloni u ime našeg kluba te gdje su pronašli suvenire za ostatak navijačke baze u Makedoniji. Nakon toga smo se sa gostima uputili ka stadionu Pecara, gdje nas je dočekao oružar Beko, koji je spremno odgovarao na sva postavljena pitanja vezana za stadion i Marko – odgovorna osoba za NKŠB TV, bez koje bi naši gosti bili uskraćeni za brojne prijenose utakmica, kazali su iz NK Široki Brijeg.

Goste su potom poveli u kratku turu našim gradom koja se nastavila u popularnom Restoran Vrelo Borak – Široki Brijeg, gdje su gosti uživali u tradicionalnim jelima hercegovačke kuhinje, a naše druženje završeno je u popularnom Irish pub SPANCIL HILL, gdje su se naši gosti imali priliku probati “Lovac” pivo, koje proizvodi Lovac Craft Pivovara u Širokom Brijegu i ostali oduševljeni okusom uz opasku da bi isto moralo naći mjesto u pivnicama u Makedoniji.

Iz kluba su se zahvalili ovim dragim gostima na ovoj posjeti, te se nadaju ponovnom susretu.

SirokiBrijeg.info