Naređeno detaljno ispitaju dešavanja u MUP-u ŽZH nakon objave snimke njihovog kriminala!

Nakon što je “Mreža” FTV-a objavila prilog o hercegovačkim poduzetnicima koje su reketarili kriminalci, a, kako se spominje, uz “blagoslov” policajaca, čak kasnije i unaprijeđenih, koji su imali korist u cijelom slučaju, pojavile su se informacije kako je sa viših razina došla naredba da se detaljno ispitaju ovi navodi, kao i policajci koji su, kako se navodi, sudjelovali u nečasnim radnjama, piše portal Boboska.com

– Iznesene su ozbiljne optužbe. One se provlače već dugi niz godina, ali sada su dobile jednu novu dimenziju. Institucije ne smiju dopustiti da oni koji štite kriminal budu zaštićeni, a kako vidimo u prilogu neki su i unaprijeđeni, govori nam policijski službenik koji je želio ostati anoniman.

 

Spominju se ljudi koji su povezani s najtežim kaznenim djelima i njihove veze u policiji, stoga se postavlja pitanje kakvi su pojedinci čuvali Hercegovce kroz ove godine. – Ne treba generalizirati, u svakom žitu ima kukolja. Nažalost, kukolj se uvukao u sve pore društva i ti pojedinci su stvorili itekako veliku štetu čestitim i poštenim policajcima kojih je puno, ali ne mogu doći do izražaja zbog par onih koji su obezvrijedili ovo časno zanimanje. I većina zna što se događa, ali kome to prijaviti kada institucije čak unaprijeđuju one koji se bave ilegalnim radnjama, govori naš izvor.

Iduće razdoblje će pokazati jesu li informacije o istragama točne i je li se grudva istine zakotrljala.

– Sve podsjeća na uhićenje Rame Brkića, šefa policije u Unsko-sanskoj županiji koji je osuđen na 11 godina zatvora jer je bio na čelu kriminalne skupine. I on je izigravao pravednika, čak je i pred kamerama govorio da je šokiran nakon što su mu suradnici uhićeni…, zaključuje sugovornik.

Boboska.com