Nakon 300 službenih utakmica i 76 postignutih golova, kapetan HŠK Posušja Toni Kovač “okačio kopačke o klin”

POSUŠJE – Nakon dolaska dva velika pojačanja i najave ambicioznog proljeća, stiglo novo iznenađenje u redovima HŠK Posušja.

U petak na trenigu prisutnim igračima obratio se kapetan Toni Kovač i najavio kraj svoje lijepe, ali bogate karijere u kojoj je mnogo toga doživio u plavo-bijelom dresu.

Ovaj prije svega veliki čovjek i radnik svoje kopačke i dres umirovio je i dao priliku mladim igračima za dokazivanje. Kraj njegove karijere uzrokovala je teška ozljeda lica i kuka koju je zadobio na utakmici sa Troglavom iz Livna.

Kovačić je kao mlad došao u redove plavo-bijelog diva s Mokrog Doca i do današnjeg dana upisao 300 službenih utakmica i postigao 76 golova. S nogometnim klubom doživio je svašta od teških do lijepih trenutaka; Tučnjava, štrajka, ispadanja iz lige, ponovnog osnivanja, sakupljanja novca do velikih navijačkih fešti i prelijepih trenutaka sa najdražim navijačima i igračima. Sve je to ovaj veliki čovjek nosio na svojim leđima i borio se za klub kada su svi digli ruke.

Sjećamo se one katastrofalne 2009.godine kada je politika digla ruke od kluba i gospodarstvenici, ali ne Toni je ostao i vodio sam čak tri kategorije u klubu (kadete, juniore i seniore) i borio se da klub i dalje živi na Mokrom Docu, kazali su iz HŠK Posušja.

Kako i sam kaže radio je sve i svašta u klubu, ali iz ove priče izlazi kao pobjednik i ponosan je što je bio dio ove prelijepe priče. Kao najteži trenutak u dresu plavo-bijelih Frend kako ga od milja zovu Poskoci rekao je kako je to ispadanje iz Prve Federalne lige i one nesretne tučnjave sa konjičanima.

Kovač je također govorio i o najljepšim trenutcima u Posušju. Kao najljepše trenutke spomenuo je onu veliku pobjedu nad Tomislavom pred 2000 domaćih pristaša i nadodao kako mu se još u glavi vrti ona slika Poskoka iz Ljubuškog. Kovač se na kraju zahvalio svim svojim suigračima i trenerima, a posebno se zahvalio najvjernim navijačim Poskocima i poručio da će i dalje biti dio ovog velikog kluba.

Kraj Kovačeve ere u klubu ipak nije, jer su upravni odbor i skupština donijeli odluku kojom Toni Kovač od 15.2.2016. godine postaje dio stručnog stožara Lea Sliškovića i ujedno kondiciski trener kluba. Ova odluka uprave nam sve govori o kakvom se igraču, radniku i čovjeku radi.

Iz Kluba navijača “Poskoci” Posušje odmah su se oglasili i zahvalili se Frendu na svemu što je dao i što će dati u budućnosti za klub. Poruka Kovaču na kraju je glasila : “FREND JEDAN OD NAS”!

 
HŠK Posušje