Najbolji besplatni antivirusni programi za 2019. godinu i njihova “snaga” zaštite!

Jedan gadan virus bi mogao nanijeti ogromnu štetu svakom korisniku. Od otkrivanja osjetljivih financijskih informacija pa sve do onemogućivanja rada računala, bez obzira na to o kakvoj opasnosti govorimo virusi su jako nezgodni. Iz tog razloga najbolje što prosječan korisnik može učiniti kako bi se maksimalno zaštitio jest poduzeti određene mjere, od kojih je jedna svakako nabavljanje izvrsnog antivirusnog programa, piše portal PcChip.hr.

Koji su najbolji antivirusni programi koji trenutno postoje na tržištu? U nastavku ovog članka reći ćemo nešto o čak 10 najboljih antivirusnih programa za 2019. godinu. U slučaju da ste i sami u potrazi za nekim kvalitetnim antivirusom ili vas jednostavno zanima koji pružaju najbolji sustav zaštite nastavite čitati ovaj članak jer ono što vam ono što pročitate u nastavku možda može spasiti život i računalo.

Adaware Antivirus Free

Lavasoftov Adaware Antivirus Free program je malo drugačiji od Ad Aware-a s kojim ste se vjerojatno već susreli. Ono po čemu se ovaj antivirusni program najviše ističe jest to što je uvijek aktivan i što je besplatan. Jedini da tako kažem nedostatak jest nepostojanje skenera za elektroničku poštu. Izuzev toga Adaware Antivirus Free u sebi sadrži dovoljno zaštitnih mogućnosti za svako računalo.

Amiti Antivirus

Amiti Antivirus je još jedan od besplatnih antivirusnih programa koji u sebi uključuje i heurističko skeniranje. Nadalje, antivirus u sebi ima podršku za četiri različite vrste skeniranja računala (jedan od njih je provjera za viruse koji trenutno rade u memoriji računala).

Vrlo jednostavan za korištenje, vrlo organiziranih opcija i ne pretrpan (što je slučaj kod nekih drugih antivirusnih programa) Amiti Antivirus je vrlo dobar za sve one koji traže optimalan stupanj besplatne antivirusne zaštite.

Avast Free Antivirus

Avast je već dugi niz godina na samome vrhu najboljih i najpouzdanijih antivirusnih rješenja te stoga nije neobično što se i ovoga puta Avast našao na popisu najboljih. Program sadrži cjelovito funkcionalan antivirus i antispyware, što znači da će korisnikovo računalo biti maksimalno zaštićeno, bez obzira na to radi li se o izravnoj internetskoj prijetnji ili prijetnjama preko e-pošte.

Jedan od najvažnijih razloga i ono što Avast diže visoko na popisu najboljih jest njegova mogućnost heurističkog skeniranja zahvaljujući kojem program može pronaći viruse i ostale štetne programe koji su bili nepoznati. Sve u svemu jedan od najboljih koji postoje na tržištu i još k tomu besplatan.

AVG Antivirus Free

AVG je po mnogočemu vrlo blizu drugoj dvojici- Avastu i Avira-i i s punim pravom se i za njega može reći da se radi o jednom od najboljih i najpouzdanijih antivirusa koji postoje. AVG-ov antivirus je u potpunosti opremljen antivirusni program koji u sebi osim antivirusnog alata sadrži i antispyware, skener e-pošte, poveznica, mogućnost planiranog skeniranja, automatski način nadogradnje, itd. Iako se radi o besplatnom programu AVG sadrži velik broj ”Premium” mogućnosti. Još jedan odličan izbor koji je još k tomu i besplatan.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus će vas zaštititi od virusa, trojanskih konja, raznoraznih crva, spywarea, adwarea i ostalih drugih vrsta –warea, odnosno štetnih programa koje ćete moći pronaći na internetu. Sve to zajedno Aviru čii odličnim i multifunkcionalnim alatom te jednim od najboljih antivirusa koji postoje. Jedina stvar koja može na prvi pogled ”uplašiti” korisnike (pogotovo ako su korisnici početnici) jest način konfiguriranja programa. No sve u svemu, ako se odlučite na Aviru nećete pogriješiti.

BitDefender Antivirus Free Edition

BitDefender je najblaže rečeno ”rame uz rame” sa svakim od ostalih programa koje sam naveo i koje ću tek navesti. Iako se radi o besplatnoj verziji programa BitDefender Antivirus Free Edition je vrlo kvalitetan antivirusni program koji koristi malo računalnih resursa, vrlo ga je lako i brzo za postaviti i još jednu dodatno dobru stvar koju ima jest ta da je ”siromašan” reklamama, što znači da nećete često viđati prijedloge da prijeđete na Premium verziju. Ako želite jednostavnost korištenja uz vrlo dobru zaštitu od različitih računalnih prijetnji svakako odaberite BitDefender.

Comodo Antivirus

Comodo Antivirus je još jedno odlično antivirusno rješenje koje je dostupno za korisnike. Ono po čemu se Comodo najviše ističe od drugih programa jest njegova Defense+ tehnologija. Zahvaljujući njoj Comodo će sve nepoznate datoteke koje se nalaze na vašem računalu automatski računati kao moguće prijetnje. Iako ovo zvuči malo preparanoično Comodo je ovu tehnologiju dosta dobro implementirao. Odličan antivirusni program koji će zadovoljiti svakog korisnika.

Immunet

Immunet je jedinstvena vrsta antivirusnog programa koji je zasnovan na cloud zaštiti i koji će korisnikovo računalo vrlo uspješno braniti od raznoraznih botova, crva, virusa i ostalih vrsta prijetnji. Immunet nikada nećete trebati nadograđivati i moći ćete ga pokretati u pozadini zajedno sa ostalim antivirusnim programima što ga čini jednim odličnim cloud antivirusnim programom.

Microsoft Security Essentials

Microsoftov Security Essentials je danas svakako jedan od najboljih besplatnih antivirusnih programa koji postoje. Iako je Microsoft relativno ”nov” u svijetu antivirusa, to vas ne bi trebalo uplašiti ili odbiti jer se (provjereno) radi o vrlo dobrom antivirusnom programu koji će vaše računalo čuvati od različitih vrsta štetnih programa. Uz to program je vrlo jednostavan za korištenje i automatski se nadograđuje.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall je baš to – besplatan antivirusni program i vatrozid u jednome. Zašto je ZoneAlarm jedan od najboljih antivirusa koji su danas dostupni za korištenje? Više je razloga za to. Kao prvo, Check Point Software, tvrtka koja je osmislila ZoneAlarm je u poslu zaštite od štetnih programa već dugi niz godina.

Tvrtka je zaslužna za solidan broj kvalitetnih antivirusa i ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall ni po čemu nije iznimka od tog pravila. Ako želite kvalitetan antivirusni program koji dolazi zajedno s kvaltetnim vatrozidom zašto ne odabrati ZoneAlarm?

Koji antivirusni program je najbolji za mene?

Kao što ste mogli vidjeti u ovome članku izbor vrlo kvalitetnih, besplatnih antivirusnih programa je vrlo širok. Koji točno će tko od korisnika odabrati ovisi od korisnika. Iako je svaki od programa kvalitetan na svoj način, postoje neke stvari u kojima ipak neki antivirusi prednjače nad drugima (na primjer AVG troši puno više računalnih resursa od BitDefendera, dok je Avira malo prekomplicirana za početnike, a opet ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall osim jednostavnog korisničkog sučelja u sebi ima i vatrozid).

Bilo kako bilo pred vama je deset top antivirusnih, besplatnih programa za 2019. godinu (zasad). Koji god da odaberete nećete pogriješiti.

PcChip.hr