NAJAVA: Veliki video intervju s umirovljeni brigadirom HVO-a Petrom Kolakušićem na portalu SirokiBrijeg.info

Umirovljeni je brigadir Hrvatskog vijeća obrane, Načelnik brigade Rama ujedno i dozapovjednik brigade. Jedan je od autora knjige “Domovinski rat i ratni zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini 1991-1995.”.

Knjiga je prevedena na engleski jezik i tiskana u dvije verzije; Dvoknjižje hrvatsko–englesko, te inačica na hrvatskom jeziku uvezana u jednu knjigu. Knjiga sadrži pored ostalog i originalne fotografije, dokumente, novinske članke vezane za Domovinski rat te zemljovide.

Realizaciju takvog projekta pokrenuo je general Zlatan Mijo Jelić, uz pomoć i suradnju brigadira Petra Kolakušića, a rad na knjizi započeo je prikupljanjem podataka o ubijenim civilima Hrvatima i zarobljenim pripadnicima HVO-a.

Ove godine obilježavamo 27. obljetnicu krvavog 14. rujna 1993. godine kada su pripadnici Armije BiH u pomahnitalom pohodu na selo Uzdol i zaseoku oko njega ubili 29 civila žena, starac i djece i 12 vojnika HVO-a.

Tim povodom, portal SirokiBrijeg.info donosi u nedjelju (u večernjim satima) 13. rujna, ekskluzivan video intervju s umirovljenim brigadirom HVO-a Potrom Kolakušićem koji je i sam bio svjedok tih događanja. Video prilog u kojem ćete doznati puno toga što su cenzurirali mnogi mediji. Voditelj intervju je naš kolega Darko Dodig.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info