Udruga „Inicijativa“ već 6. godinu zaredom organizira humanitarnu akciju „Što ti možeš učiniti za Božić?“.

Cilj i geslo akcije je pomagati socijalno ugrožene žitelja Širokog Brijega i bolesne koji su u potrebi tijekom cijele godine. Sama akcija traje tri dana 21., 22. i 23.12.2016. godine u večernjim satima 18-24h u obliku druženja uz glazbu i pjesmu te degustirajući domaća jela i pića koja pripremaju naši volonteri u centru Širokog Brijega pod božićnim šatorom, a pripreme i organizacija provode se tijekom cijele godine. U akciji su udruženi Udruga Inicijativa, Dom Marija Naša Nada, udruga Narcis, gradska uprava Široki Brijeg, Centar za socijalni rad Široki Brijeg, lokalna poduzeća i privatnici te mnogobrojni volonteri i prijatelji Širokog Brijega. Svake godine pomogne se oko 200 obitelji i pojedinaca iz našeg grada, ali i susjedni mjesta.

Ovim putem pozivamo vas sve da nam se pridružite na zajedničkom druženju u centru grada u svrhu humanitarne akcije tijekom ove tri večeri.

Zamisao projekta je pomaganje socijalno ugroženim obiteljima kroz zajedništvo, ali i potaknuti zajedništvo obiteljskog duha kroz humanu gestu, pomažući drugome što svakako i jest smisao Božića.

SirokiBrijeg.info