Najava sezone i humanitarne utakmice Široki – Split

U klupskim prostorijama HKK Široki održana je konfernecija za medije uoči utakmice između HKK Široki i KK Split koja se igra u subotu u 19 sati na Pecari. Utakmica ima i dvije prateće dimenzije. Prije svega utakmica je memorijalnog karaktera, igra se u spomen na igrače, trenere i ljude prvog naraštaja kluba koji više nisu među živima, Stanka Jelčića, Vinka Soptu, Vitomira Buntića i Jozu Soptu. Utakmica ima i humanitarni karakter jer će cjelokupni prihod biti namijenjen za liječenje teško bolesne male djevojčice Ane – Rite Puljić iz Stoca. Nazočnim medijima su se obratili predsjednik kluba Igor Jelčić, trener Mladen Vušković, te igrači Ivan Karačić, Dario Drežnjak i Markus Lončar.

“Pred početak nove sezone mogu kazati da za naš klub dolaze bolji dani. Pri samome kraju smo rješavanja duga koji se vukao zadnjih godina, što nam otvara mogućnost normalnog funkcioniranja, ali i našeg osnovnog cilja daljnjeg igračkog razvitka naših mladih košarkaša. Prošli smo uspješno pretkvalifikacijski turnir u Laktašima, sad nas čekaju završne kvalifikacije za Drugu ABA ligu. Pokušat ćemo proći, ali ako ne uspijemo, ako drugi budu bolji, čestitat ćemo im i nastaviti borbu kroz domaće prvenstvo za jedno od prva tri mjesta koje vode u Prvu ili Drugu ABA ligu. Pozvao bih publiku da sutra dođe podržati našu mladu momčad, a naravno prije svega da kupnjom ulaznice pomognu malenoj djevojčici Ana Riti Puljić, za koju smo pripremili od našega kluba mali dres sa njenim imenom” – kazao je predsjednik kluba Igor Jelčić.

Trener Mladen Vušković dodao je:

“Na pretkvalifikacijama smo iznenadili i naše suparnike, prije svega favoriziranu Slobodu, a onda i sebe. Sad nas čekaju još teži suparnici, ali mi imamo želju, imamo nadu koju nam nitko ne može oduzeti. Idemo igrati, pružiti opet 120 posto svojih mogućnosti pa što bude. Važno je da momci iz utakmice u utakmicu rastu, a rezultat će doći, ako ne sada, onda na kraju sezone, bez obzira što će Prva liga BiH biti jača nego ikada i što će se više klubova boriti za vrh, jer je Druga ABA liga veliki izazov”.

Kapetan momčadi Ivan Karačić naglasio je:

“Pozivam naše navijače, ljubitelje košarke da dođu u dvoranu. Vjerujem da ćemo sa Splitom odigrati jako dobru utakmicu. Vjerujem da će ljudi pokazati i svoje srce i da ćemo prodati što više ulaznica kako bi pomogli što više u liječenju male djevojčice Ane – Rite kojoj želimo ozdravljenje. A što se tiče turnira idućeg tjedna u Laktašima dat ćemo sve od sebe da uđemo u Drugu ABA ligu. Vjerujem u svoje suigrače i da to možemo postići”.

Novi centar Širokog i reprezentativac BiH Markus Lončar koji je ljetos na Pecaru stigao iz Cedeviti nosi pozitivne prve dojmove.

“Lijepo sam primljen, momci su me odlično prihvatili i vjerujem da ću se brzo uklopiti, da s tim neće biti problema. Dobro radimo, treniramo, pripremamo se za utakmice sa Sutjeskom, Sixt Primorskom i Vršcem. Vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo osvojiti jedno od prva dva mjesta koje vodi u Drugu ABA ligu”.

Jedan od igrača koji je iznio veliki teren prvoga turnira je i mladi centar Dario Drežnjak, koji je poručio:

“Na prvom turniru dali smo sve od sebe i prošli. To je recept i za drugi turnir. Idemo dati opet sve od sebe. Danas nas čeka teška utakmica, s jako kvalitetnom momčadi Splita i dobro će nam doći za testiranje naših mogućnosti. Pozivam navijače da nas podrže, mi ćemo se odužiti dobrom igrom.

HKK Široki