Učenici, odnosno članovi ekipa, kroz cijelu školsku godinu se pripremaju kroz kratke prezentacije prve pomoći. Na razini Grada natjecanje ekipa svih škola održat će se u petak, 7. travnja, s početkom u 12:30 sati. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je Druga osnovna škola Široki Brijeg.

Kroz realistički prikaz ozljeda, kao i rad na zbrinjavanju prikazanih povreda, omogućuju da natjecatelji u punoj mjeri dožive složene okolnosti koje tu situaciju prate i da cjelovito sagledaju i ispune svoje zadatke.

Poznavanje prve pomoći je sastavni dio zdravstvene kulture, ali i opće kulture svakog čovjeka. Iz glavnog razloga jer prva pomoć prethodi ukazivanju medicinske pomoći.

Prividna smrt, krvarenje, gubitak svijesti i sva druga stanja koja povrijeđenom neposredno ugrožavaju život, zahtijevaju brzu i trenutnu akciju spasioca, a osnovni uvjet je uvježbanost.

Članovi ekipa imat će prigodu prikazati svoje znanje. A naučili su dovoljno ako znaju pažljivo pristupiti, prepoznati i zbrinuti unesrećenog, te pozvati HMP.

“Zahvaljujemo se svim našim školama i njihovim ravnateljima na razumijevanju i potpori u svim našim aktivnostima”, priopćili su iz Crvenog križa Grada Širokog Brijega.

Grad široki Brijeg