NAJAVA: Prezentacija prve pomoći ekipa svih škola Širokog Brijega

Učenici, odnosno članovi ekipa, kroz cijelu školsku godinu se pripremaju kroz kratke prezentacije prve pomoći. Na razini Grada natjecanje ekipa svih škola održat će se u petak, 7. travnja, s početkom u 12:30 sati. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je Druga osnovna škola Široki Brijeg.

Kroz realistički prikaz ozljeda, kao i rad na zbrinjavanju prikazanih povreda, omogućuju da natjecatelji u punoj mjeri dožive složene okolnosti koje tu situaciju prate i da cjelovito sagledaju i ispune svoje zadatke.

Poznavanje prve pomoći je sastavni dio zdravstvene kulture, ali i opće kulture svakog čovjeka. Iz glavnog razloga jer prva pomoć prethodi ukazivanju medicinske pomoći.

Prividna smrt, krvarenje, gubitak svijesti i sva druga stanja koja povrijeđenom neposredno ugrožavaju život, zahtijevaju brzu i trenutnu akciju spasioca, a osnovni uvjet je uvježbanost.

Članovi ekipa imat će prigodu prikazati svoje znanje. A naučili su dovoljno ako znaju pažljivo pristupiti, prepoznati i zbrinuti unesrećenog, te pozvati HMP.

“Zahvaljujemo se svim našim školama i njihovim ravnateljima na razumijevanju i potpori u svim našim aktivnostima”, priopćili su iz Crvenog križa Grada Širokog Brijega.

Grad široki Brijeg