NAJAVA: Portal SirokiBrijeg.info odlazi u web arhivu nakon pet prekrasnih godina!

Prekrasnih pet godina je iza portala SirokiBrijeg.info, od malog informatora lokalnih događanja do velikog “gnjavatora” koji je stvarao brojne probleme aktualnoj vlasti i njihovim satelitima u “oporbenim” strankama, a osim političara, sam portal je u jako mnogo navrata sprječavao brojne protuzakonite radnje od strane pojedinaca koji su radili ili planirali raditi na samu štetu svoga naroda i svojih sugrađana.

Nema potrebe da se previše “hvalimo” koliko smo se trudili dati svoj doprinos cjelokupnoj zajednici, jer svi Vi koji ste nas pratili od početka i svi koji su radili na portalu pružajući vama što “dublju stranu” u ovih pet godina, jako dobro znamo!

Da se nekome ispričavamo jer smo ga povrijedili iznoseći neku priču, to sigurno u ovom tekstu najave gašenja portala SirokiBrijeg.info nećemo. Kada bi napravili grešku, to smo javno napisali i javno se ispričali ako smo uvidjeli da taj netko to zaslužuje. Nismo bili kukavice i do kraja smo ostali kao kada smo krenuli. Sada odlazimo uzdignute glave kao što smo i portal tako dizali od 1.1.2015.godine kada je službeno pokrenut njegov rad.

Puno toga možemo još napisati i reći, prikazati i prokazati, ući u svijet koji je mnogima još nepoznat, ali ostavljamo to za novi susret. Gašenjem portala SirokiBrijeg.info svi mi koji smo radili na njemu od početka stvaranja, pa sve do dana njegova gašenja, ostat ćemo tu negdje, ostat ćemo kao OTPOR i truditi se stvarati bolju budućnosti s naglaskom kako nećemo šutjeti. Bit ćemo dio MEDIA, i glas koji se nastavlja odupirati u sve većem broju!

Kroz ovih pet godina iza nas je tisuće autorskih tekstova, tisuću i nešto video priloga od intervjua do tema i reportaža gdje smo umjesto Vas u “govna” ulazili, stotine razotkrivenih afera za koje nismo dozvolili da ostanu skrivene i gdje smo kroz sve te godine većinu toga odrađivali bez imalo ili s minimalnim financijskim sredstvima, samo kako bi Vi bili informirani. Nismo bili ničiji mediji od početka do kraja, bili smo medij naroda na čemu smo ponosni, kao i na mnoge koji su nam podršku davali svo to vrijeme. Samo znajte na kraju kako smo tih pet godina “žrtvovali”, možda će neki reći uludo, ali mi mislimo kako nismo, nismo jer smo napravili puno više nego što neki koji imaju i mogu, nisu ni blizu toga napravili kroz duži period!

Kao Urednik portala SirokiBrijeg.info Mili Marušić, od njegova početka 1.1.2015.g pa sve do njegova službenog gašenja kada je najavljen za 1.1.2021. g., osjećam potrebu se zahvaliti svim osobama koje su sudjelovale u stvaranju ovog medija kroz sve ove godine i svojim radom svima Vama otvarali poglede kroz vrata, tamo gdje ja malo tko uspio ući i vidjeti što se događa “unutra”.

Na ova imena sam ponosan, jer oni su bili ti koji su vam pričali što se događalo iza zatvorenih vrata: Danijel Ivanković, Josip Šimić – Đinđić, Ana Kvesić, Antonija Banožić, Vlado Marušić, Ružica Zeljko, Žana Alpeza, dr. fra Mario Knezović, Hrvatin Tomašević, Pero – Pepi Barbarić, Željka Burić, Dolores Čović, Nikolina Čolak, Franjo Matić… i na kraju sebe da spomenem Mili Marušić, koji je ponosan i uzdignute glave ostao do kraja na sve što smo svi zajedno napravili u ovih pet godina!

Zahvale i kolegama s drugih media koji su surađivali. Naše tekstove prenosili i dozvolili da budemo dio njihovih portala, tiskovina….

Naravno, ponosni smo i na čitatelje koji su dobili slobodu u javnoj komunikaciji imenom i prezimenom iznoseći svoje mišljenje, a znate jako dobro da nikada nismo dozvolili anonimne komentare, pod skrivenim imenima. Željeli smo da se “osnažite” i da imate “muda” reći bez straha. Iako je na žalost još puno toga ostalo samo na pisanju, a malo na vidljivim promjenama iza toga, vidljiva je neka vrsta napredaka i ostajemo vjeri kako uskoro možemo očekivati radikalne promjene, ne bježanja u druge države iz svoje rodne grude, nego stvaranje što boljih uvjeta za sve na svom “ognjištu” zato što opet na kraju nigdje nije kao u vlastitoj kući, ali one koju svi zajedno gradimo, a ne pojedinci za sebe!

Uredništvo portala SirokiBrijeg.info