NAJAVA: Natjecanje iz Prve pomoći, u srijedu, 11 . svibnja u Širokom Brijegu pod sloganom “SVUDA ZA SVE”

ŠIROKI BRIJEG – Tjedan Crvenog križa tradicionalno se obilježava od 08 – 15 svibnja , u cijelom svijetu , a u ovoj 2016 godini obilježava se pod sloganom: “SVUDA ZA SVE” .

Povodom toga u osnovne i srednje škole naše Zapadno-hercegovačke županije dostavljene su markice sa znakom Crvenog križa. Prikupljeni novac ići će za bolesnike , za promoviranje i provođenje akcija darivanja krvi , te za program obuke iz Prve pomoći.

A da bi stvar bila potpuna , u srijedu , 11 . svibnja 2016 godine u Širokom Brijegu u Prvoj Osnovnoj školi će se održati natjecanje iz Prve pomoći. Na natjecanju će sudjelovati 6 škola, a to su Gimnazija fra Dominika Mandića , Srednja strukovna škola Široki brijeg, Prva Osnovna škola Široki Brijeg , Osnovna škola Biograci, Osnovna škola Kočerin , te Druga osnovna škola Široki Brijeg. Ekipa OŠ Biograci nastupit će u sastavu: Ivan Lasić, Ivan Mustapić, Ivana Zelenika, Magdalena Martić, Magdalena Buhač i Mihaela Bevanda, s mentorom, nastavnikom Danijelom Paradžikom.

Natjecanje će biti održano u 6 kategorija , a djeca će pomoć pružati glumcima obučenim za takve stvari. Službeni dio natjecanja, je u 12:30 h. Sve škole su počele s pripremama za natjecanje, pa tako i Osnovna škola Biograci. Danas , 5.5.2016 , u 11 h školu je posjetila gosp. Karmela Skoko. Djecu su ukratko uveli u natjecanje i pokazali osnove. No, naravno to je samo mali uvod u ono što slijedi. One škole koja bude najbolje, idu na Županijsko natjecanje u Prvoj pomoći koja će se održati u Ljubuškom.

dckž05052016 1

SirokiBrijeg.info