NAJAVA: Nacionalna Završnica katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Nacionalna Završnica katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata održat će se ove godine u Mostaru i okolici, od 25. do 28. svibnja 2017. Naime, najbolje momčadi koje su se plasirale u svojim nad/biskupijama imaju pravo nastupa i na Završnici, koja se svake godine održava u nekoj drugoj nad/biskupiji. Tako je ove godine došao red na Završnicu koja će se održati u našoj Hercegovini i gradovima: Čapljina, Čitluk, Mostar i Široki Brijeg.

Svečano otvorenje Završnice katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata bit će u četvrtak, 25. 5. 2017. Svi sudionici trebaju doći do 17 sati u župu Presvetog Srca Isusova, u Studence, gdje će se mladi okupiti, imati priliku za sv. ispovijed te slaviti Boga misnim slavljem, koje će predslaviti don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija.

Utakmice doigravanja po skupinama igrat će se u petak, 26. 5. 2017., od 9 sati u sportskim dvoranama: Čapljina, Čitluk, Mostar i Široki Brijeg.

Četvrtfinalne utakmice odigrat će se u dvoranama Čitluk i Mostar isti dan, u 18 i 18.45 sati.

Polufinalne utakmice predviđene su u subotu, 27. 5. 2017., u školskoj sportskoj dvorani pod Bijelim brijegom s početkom u 10 i 11 sati.

Borba za treće mjesto predviđena je u istoj dvorani pod Bijelim brijegom s početkom u 17 sati.

Revijalni polusatni program pripremit će nam članovi Biskupijskog Caritasa Mostar i njihovi korisnici (osobe s poteškoćama u razvoju) kao i predstavnici Caritasa, koji ove godine slavi 35 godina postojanja na ovim našim prostorima.

Finalna utakmica predviđena je u subotu, 27. 5. 2017., u 19 sati.

Zatvaranje KMNL-a 2017., s podjelom pehara, medalja i zahvalnica održat će se poslije finalne utakmice, u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru, gdje će biti ugodno druženje i okrjepa za sve sudionike.

Momčadi se vraćaju u svoje župe koje su ih primile te ostaju na nedjeljnom misnom slavlju.

Svim sudionicima želimo puno uspjeha, lijepog druženja i sportskog natjecanja.

Na samu završnicu dolaze predstavnici nad/biskupija:

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA – DVA PREDSTAVNIKA

ĐAKOVAČKO-OSJEČKA NADBISKUPIJA–DVA PREDSTAVNIKA

ZADARSKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

SPLITSKO-MAKARSKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

RIJEČKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

DUBROVAČKA BISKUPIJA – DVA PREDSTAVNIKA

BJELOVARSKO-KRIŽEVAČKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

ŠIBENSKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

VARAŽDINSKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTAVNIK

POREČKO-PULSKA BISKUPIJA – JEDAN PREDSTVANIK

MOSTARSKO-DUVANJSKA I TREBINJSKO-MRKANSKA BISKUPIJA – DVA PREDSTAVNIKA: župa sv. Ilije Proroka iz Stoca i župa Svih Svetih iz Aladinića.

Pozivamo sve ljubitelje malog nogometa na predivno druženje na predviđenim mjestima i podržimo ovo hvalevrijedno djelo naše mladosti.

don Mladen Šutalo,
Koordinator Međužupne lige Hercegovine