Načelnik PU Ljubuški, Ivica Čuljak našao se na meti novih istražnih radnji

LJUBUŠKI – Ivica Čuljak, načelnik PU Ljubuški se nakon istrage oko diplome s Agronomskog fakulteta u Mostaru, našao na meti novih istražnih radnji, izvještava portal Ljubuski.net.

Njegova, ali i diploma Zdravka Borasa su bile predmet površne istrage u kojoj Tužiteljstvo ZHŽ ima ogroman strah od otvaranja bezakonja u školstvu i krivotvorenja diploma u što je upleteno mnogo osoba. Prema spoznajama, započela je dubinska kontrola navedenih diploma uz zaron istražitelja s “bocama kisika”.

Kriminal oko oružja

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, predsjednik OO HDZ BiH Ljubuški Ante Mišetić Sova i bivši ministar financija u Vladi ZHŽ Radoslav Luburić, su nezakonito dobili dozvole za nošenje i nabavku oružja od strane djelatnika PU Ljubuški, protiv kojeg se u Ljubuškom vodi istražni postupak s višemjesečnim odugovlačenjem. Tužiteljstvo odugovlači, po svemu sudeći, zbog riba iz lokalnog sustava vlasti, pa se zbog svega uključilo i Federalno tužiteljstvo.

Iz Federalnog tužiteljstva se doznaje kako postoje utemeljene sumnje da je. u ove nezakonite radnje oko oružja, upleten i Ivica Čuljak, načelnik PU Ljubuški. Čuljak je formalno stručnjak za uzgoj i rasplod svinja, a istraživanjima se bavio na poznatoj farmi Ivana Mišetića, djelatnika GP BiH.

Posljednjih mjeseci, doznaje se po zapovjedi iz MUP-a, počinio je nekoliko teških nezakonitih radnji o čemu svjedoči dokumentacija, kršeći više zakonskih propisa ZHŽ i F BiH. Slučaj podsjeća na kriminal oko dodjele oružja osobama iz kaznene evidencije u Grudama, pa bi Čuljka istražni postupak mogao dovesti u ravan s načelnikom PU Grude Mirom Pejićem.

Tko je izdavao usmene zapovjedi?

Nedvojbeno, zapovjedi su izdavale osobe iz vrha MUP-a ZHŽ i Uprave policije. Spominju se imena Zdravka Borasa, Milenka Madunovića, Zorana Galića i načelnika Odjela kriminalističke policije Miroslava Galića. Miroslav Galić će, kako smo ranije pisali, morati napustiti MUP ZHŽ zbog teških kriminalnih radnji u kojima je krivotvorio stotine javnih isprava. U vlastitim se očima vide da su iznad zakona.

Ljubuski.net