MUSA: Protiv Wisle Plock igrali smo tvrdo i borbeno kao da je neki prvenstveni susret visokog značaja

Odigrali smo jako tvrdu, borbenu i neizvjesnu utakmicu s puno prekršaja. Bilo je kao da je u pitanju neki prvenstveni susret visokog značaja. Prvo poluvrijeme Poljaci su bili življi, ali Krstanović i Wagner bili su najbliži postizanju pogotka. I u nastavku se igralo slično. Utakmica se čak pomalo izrodila u mali rat, nakon niza žustrih startova u kojima se srećom nije dogodila nikakva ozljeda. U našoj je igri bilo puno želje, ali i nervoze, čemu je vjerojatni uzrok dugo odsustvo od kuće, rekao nam je trener nogometaša Širokog Brijega Slaven Musa nakon što je njegova momčad poražena (0:1) u Antalyji protiv Wisle Plock, vodeće momčadi poljske druge lige:

-Poljaci su pogodak zabili s 11 metara. Nije bitno, ali sudac je mogao i za nas svirati jedanaesterac, što nam se, evo, drugi put događa u Turskoj. Zbog načina kako se igralo, izmjene sam izvršio već na poluvremenu. To sam činio zato da rasporedimo snage. Važno je da nije bilo ozljeda. Mate Pehar nije ulazio u igru, a razlog je ozljeda palca na treningu. Nije ništa opasno, Pehar je u pogonu, pošteda je bila preventivna…

Na pitanje da nije malo kalkulirao s izmjenama, s obzirom da je nekoliko pari očiju Željinih špijuna na čelu s Adisom Mulalićem pratilo susret s tribina, Musa je priznao:

-A zašto im ne bih malo zamaglio snagu i sastav? I oni su to radili nama. Gledao sam ih protiv Danaca i Ukrajinaca (Vendyssell i Ilichevac)… Jedni drugima malo toga možemo sakriti. Znamo se dobro i predobro. Doduše, Željezničar je zimus doveo puno novih igrača, pa ni oni sami još ne znadu tko će igrati. A nama je najbolje gledati sebe…

Od 22 igrača koji su igrali protiv Wisle, Musa je izdvojio samo Ćorluku, koji je odigrao poluvrijeme kao zadnji vezni:

– Bila je ideja Marija Bazine da Ćorluka to igra. I odmah je bio pun pogodak! Dobro je znati da ga mogu koristiti na tom mjestu. Ostale neću spominjati poimenično, kaže Musa.

Marko Knezović / Večernji list BiH