MUP ZHŽ: Izdavali odobrenja za oružje kazneno gonjenim i osuđenim osobama

U MUP-u ZHŽ je na pomolu velika afera. Nakon što su, prema informaciji, agenti izuzeli nekoliko komada oružja od osoba, koje nisu mogle za njega dobiti odobrenje, započela je istraga protiv nekoliko zapovjednika i načelnika policijskih uprava MUP-a ZHŽ, te drugih osoba, koje su odobrile izdavanje dokumentacije, davši zeleno svjetlo za prihvaćanje zahtjeva.

Prema riječima osoba upletenih u ovaj slučaj kao nalogodavci se spominju v.d. ravnatelja policije Milenko Madunović i načelnik Odjela kriminalističke policije Miroslav Galić. Teško je za povjerovati da ni ministri nisu znali za ove nezakonitosti. Ali, M. Madunovića i M. Galića nema potpisanih na odobrenjima za nabavka oružja, pa ostaje nejasno hoće li stati iza izravno odgovornih osoba.

Međutim, kako to obično biva, ispaštati bi mogli policijski službenici, koji rade na izdavanju odobrenja za nabavku oružja, te njihovi izravni nadređeni.

Najveći kriminal po ovom pitanju, kako se navodi, je u PU Grude. Spominju se imena načelnika M. Pejića i zapovjednika Z. Solde.

Prilikom utvrđivanja kaznene odgovornosti Miroslava Galića, pravomoćno osuđeno još nekoliko osoba. Njegova kazna zatvora za teški kriminal, od 15 mjeseci, zbog koje nikada više nije smio raditi, a i dalje radi u MUP-u i policiji, izgleda nije dovoljna pouka policijskim službenicima da ne rade nezakonite radnje prije nego za to dobiju pisanu zapovjed.

odng2362016

Ljubuski.info