MUP izveo akciju “Alkotest” u Posušju, od kontroliranih 58 vozača i vozila evidentirano je ukupno 57 prekršaja

POSUŠJE – Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 23:30 – 04:00 h, policijski službenici PU Posušje i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a proveli su na području Posušja akciju pojačane kontrole prometa kodnoga imena “Alkotest”.

Cilj akcije je bio otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola te upravljanje neregistriranim motornim vozilima.

Tijekom akcije, u kojoj su sudjelovale tri policijske ophodnje, kontrolirano je 58 vozača i vozila a evidentirano je ukupno 57 prekršaja.

Izvršenim alkotestiranjima kod 29 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu, uz to, jedan od alkoholiziranih vozača upravljao je motornim vozilom i bez položenog vozačkog ispita a dva alkoholizirana vozača upravljala su neregistriranim motornim vozilima.

Svi alkoholizirani vozači isključeni su iz prometa i na licu mjesta su im izdani prekršajni nalozi.

Uz navedene prekršaje 18 prekršaja je počinjeno nepropisnim parkiranjem, 3 prekršaja su počinjena upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, itd, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info