“Mudonja” koji je poslao specijalce na branitelje HVO-a uputio Otvoreno pismo – Muče ga SIS, HIS, FOS!

Zbog brojnih dezinformacija o meni, mom radu u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke radu mojih kolega i djelatnika MUP-a ŽZH, radu Vlade ŽZH, općinskih načelnika, pravosudnih organa naše županije, blaćenja brojnih osoba koje čine dio vladajućih struktura na ovim prostorima, koje se u posljednje vrijeme putem određenih medija plasiraju širok javnosti u BiH osjećam potrebu da stanovništvo naše države upoznam sa likom i djelom određenih osoba koje stoje iza spomenutih navoda.

Budući da osobno ne pripadam niti jednom od lobija na području Hercegovine i RH od kad sam imenovan na mjesto ministra na mene, moju obitelj i ministarstvo kojem sam na čelu vrše se neviđeni pritisci koji dolaze iz raznih mračnih krugova, a kojima je cilj na području Županije Zapadnohercegovačke stvoriti nesigurnu atmosferu i anarhiju. Riječ je o ljudima koji su tijekom ratnog i poslijeratnog perioda svojim kriminalnim radnjama opustošili moju Hercegovinu, a brojne obitelji ostavili bez kruha. Ovo se posebno isticalo na području općine Ljubuški čije su gospodarstvo poput tsunamija uništili gotovo do temelja, a posljedica su danas itekako vidljive. Tkaonica, Vinarija Ljubuški, Vodoprivreda, Duhanska stanica, Trgocop, Energopetrol poduzeća su iz kojih je izvučeno sve što se dalo izvući , a radnici su poslani kućama. Danas ti isti koji su počinili gospodarski kriminal na području Ljubuškog, huškajući narod preko lokalnih glasila, krivicu prebacuju na općinske i županijske vlasti.

Kao što je javnost već upoznata protiv mene se u Republici Hrvatskoj vodi sudski postupak, iz kojeg ću vjerujem izići nedužan jer želim vjerovati kako je Republika Hrvatska pravna država. U suprotnom, ako me sud u RH proglasi krivim, spreman sam podnijeti ostavku i prihvatiti presudu. Prijavu protiv mene općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnio je Tihomir Bradvica iz Ljubuškog u društvu i po nalogu bivših djelatnika SIS-a, HIS-a i FOS-a. riječ je o osobi koja je tijekom posljednje dvije godine podnijela niz kaznenih prijava u BiH protiv mene, djelatnika MUP-a ŽZH, brojnih zaposlenika općine Ljubuški i svih onih koji na bilo koji način doprinose stvaranju zdravije atmosfere u općini Ljubuški Zapadnohercegovačkoj županiji. Iako se Bradvica uglavnom pojavljuje sam, te kaznene prijave podiže u svoje ime, iza svega stoji veći broj ljudi. Tako Bradvica po nalogu paraobavještajnog i kriminalnog sustava koji djeluje na prostoru BiH i RH spomenutim kaznenim prijavama želi skrenuti pažnju sa svojih, ali i kriminalnih radnji svojih nalogodavaca, koji bi sada željeli biti ugledni građani pa se predstavljaju povjesničarima, sveučilišnim profesorima, istraživačkim novinarima i gospodarstvenicima. Vjerujem da se iz navedenoga da naslutiti o kojim se osobama radi kada je riječ o davanju naloga, a kad je riječ o izvršiteljima dijela tu ću biti malo konkretniji.

Tihomir Bradvica čovjek je kojim bi se svakako u narednom periodu trebale pozabaviti razne institucije, među kojima i pravosudne. Riječ je o osobi koja je svih ovih godina imala nekoliko otvorenih tvrtki preko kojih su se radile određene kriminalne radnje. Tvrtke su osnovane prije više od 10 godine, neke ni danas nisu zatvorene niti su izmirivane obveze prema Poreznoj upravi F BiH i Zavodu MIO. Riječ je o čovjeku koji je pomoću tih tvrtki izdavao lažne potvrde, a na osnovu jedne takve njegova supruga već deset godina radi u MUP-u Zapadnohercegovačke Županije. Zanimljivo je spomenuti kako je supruga Tihomira Bradvice prilikom zapošljavanja u MUP ZHŽ-e (05.10.2007.godine) imala otvorenu tvrtku na svoje ime, koja do dan danas nije izmirila dugovanja prema državi. Navedeno je samo djelić nezakonitih radnji obitelji Bradvica. Ostalo će vrlo brzo izići na vidjelo….

Bruno Šarić bivši djelatnik obavještajnih službi, nepravomoćno je osuđen za ratne zločine na prostoru Srednje Bosne. Jedan je od glavnih koji su sudjelovali u uništavanju Vinarije Ljubuški, a sve po nalogu nekadašnjih, a očito i današnjih, šefova iz obavještajnih službi. Posljednjih godina preko portala “Ljubuški info” Šarić zajedno sa Bradvicom i još nekolicinom istomišljenika ima zadaću širiti dezinformacije i neistine o svim koji obavljaju određene funkcije u Ljubuškom i Zapadnohercegovačkoj županiji, a koji nisu dio lobija čije ideje oni zastupaju.

Javnosti će možda biti čudno što ja kao ministar unutarnjih poslova iznosim ovakve informacije, međutim, smatram svojom dužnošću upoznati građane BiH u kakvom društvu živimo, a odgovornim institucijama skrenuti pažnju na kriminalna djela koja su činili ili ih i danas čine osobe koje se predstavljaju moralnom vertikalom društva i borcima za pravdu. Podnoseći razne kaznene prijave protiv ministara, sudaca, tužitelja, načelnika, policijskih službenika žele sebe prikazati mučenicima, velikim vjernicima, moralistima, a sve u cilju zataškavanja svoje mračne prošlosti i zadaća koje izvršavaju za svoje nalogodavce.

Ovom prilikom također želim naglasiti kako kao bivši pripadnik HVO-a i ratni vojni invalid podržavam sve branitelje u nastojanju da ostvare svoja prava. Udruzi Zaboravljeni branitelji poručujem kako podržavam i njihovu borbu za ostvarenje prava, razumijem situaciju u kojoj se nalaze, ali da razmisle jesu li sve češće oružje u pogrešnim rukama. Naime, želim im poručiti da ne dopuste da ih vode i koriste oni koji su ukrali njihova prava tako što su sebi i svojim suprugama sređivali statuse branitelja, oni zbog kojih je pokrenuta revizija branitelja i oni koji su pred zadnje izbore šurujući sa Zukanom Helezom vratili u prava samo svoje kumove i prijatelje. Naglašavam da stojim iza svake napisane riječi i ovom prilikom pozivam sve pravosudne institucije i sigurnosne agencije da provjere moje navode.

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke
Zdravko Boras

Otvoreno pismo ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa, upućeno je na mail kolegama s portala Jabuka.tv.