Mlade rukometašice HŽRK “Gruda” i ŽRK “Izviđača” odbile igrati za reprezentaciju BiH!

Izbornik U-20 ženske rukometne reprezentacije Nermin Djana objavio je spisak rukometašica na koje će računati u kvalifikacijama za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se ove godine odigrava u Rusiji.

Prvo okupljanje reprezentacije je planirano od 25.1 do 30.1. u Hadžićima gdje će se raditi dva puta dnevno a Rukometni savez je pripreme osiguralo uz pomoć općine Hadžići i ŽRK Hadžići – Bucomerc twi., koji ove godine slavi 50 godina postojanja.

Drugo okupljanje je planirano pred kvalifikacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo a nalazimo se u grupi sa reprezentacijama Srbije, Nizozemske i Portugala. Kvalifikacijski turnir odigrati će se u mjesecu ožujku u Srbiji i pobjednik ove grupe osigurat će sudjelovanje na SP koje se održava ove godine u Rusiji.

Na spisku se nalaze:

Selimović Anisa (ŽRK Goražde), Petrović Ivana (HŽRK Zrinjski), Bajrić Amina (ŽRK Krivaja), Dojčinović Dragana (ŽRK Mira), Došen Milica (ŽRK Mira), Kostić Ena (ŽRK Goražde), Čahtarević Sara (ŽRK Krivaja), Kulić Dejana (ŽRK Radnički Kragujevac), Osmanović Elma (OŽRK Jedinstvo Tuzla), Alikadić Ajla (ŽRK Goražde), Halebić Adna (ŽRK Lokomotiva Mostar), Drežnjak Ivana (HŽRK Zrinjski), Krešić Ivana (ŽRK Lokomotiva Zagreb), Boro Dragana (ŽRK Leotar), Bašić Sara (ŽRK Krivaja), Demić Edina (ŽRK Lokomotiva Mostar), Sikimić Ivana (ŽRK Topličanin Prokuplje), Janković Divna (ŽRK Rogatica), Sokolović Jovana (ŽRK Rogatica), Zeljko Vana (ŽRK Vitez), Imširević Almedina (ŽRK Ilidža)

Sve navedene igračice su potvrdile dolazak na okupljanje reprezentacije. Nažalost 4 igračice aktualnog prvaka BiH HŽRK „Grude“ ne žele da se odazovu pozivu u reprezentaciju iz osobnih razloga kako nam je navedeno iz kluba kao ni četiri igračice iz ŽRK „Izviđač“. Sa njima bi bili dosta jači ali nećemo nikoga vući za dres, vrata su uvijek otvorena za one koji žele da igraju za reprezentaciju a posjeduju kvalitetu. Po meni je najbitnije da se obezbjedi kontinuirano okupljanje svih reprezentativnih selekcija kako bi u dogledno vrijeme očekivali i rezultate“ izjavio je za Svijet Rukometa, izbornik reprezentacije Nermin Djana.

U stručnom stožeru pored izbornika Nermina Djana, još su i g-đica Ivana Mlakić iz HŽRK „Zrinjski“, Zvjezdan Tomić iz OZRK „Jedinstvo“ te kao tehnički tajnik Semir Mirvić iz ŽRK „Goražde“.

Svijet-rukometa.com