Ministrica pravosuđa i uprave ŽZH održala radni sastanak s predstavnicima VSTV BiH

ŠIROKI BRIJEG – Na inicijativu ministrice pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Anite Markić, 10. ožujka 2016., u Širokom Brijegu, održan je radni sastanak s predstavnicima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH). Tema radnog sastanka bila je osnaživanje funkcioniranja pravosudnih institucija u Županiji Zapadnohercegovačkoj kroz stvaranje materijalno tehničkih uvjeta koje iziskuju standardi EU ugrađeni u Strategiju za reformu pravosuđa u BiH.

Ispred VSTV-a BiH sastanku su nazočili zamjenik direktora Tajništva VSTV-a BiH Hajro Pošković i rukovoditeljica Projekta unaprijeđenija efikasnosti pravosuđa Ana Bilić Andrijanić.

Tijekom sastanka prezentirani su projekti za poboljšanje funkcionalnosti postojećih zgrada pravosudnih institucija na području Županije kroz mjere rekonstrukcije. Pravosudne institucije u Županiji nemaju u potpunosti osigurane materijalno tehničke preduvjete za rad u punom kapacitetu, kao ni svojevrsnu potrebitu razinu sigurnosnog standarda predviđenog VTSV-ovim smjernicama standarda i mjera sigurnosti pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija u BiH, pa je time veća potreba za realizacijom prezentiranih projekata za rekonstrukciju pravosudne infrastrukture.

Dogovoreno je da se prezentirana dokumentacija za rekonstrukciju i adaptaciju objekta pravosudnih tijela Županije Zapadnohercegovačke dostavi VSTV-u BiH, radi razmatranja i mogućnosti apliciranja na EU fondove koji će se otvoriti u narednom razdoblju, navodi se u priopćenju.

SirokiBrijeg.info