POSUŠJE – Ovih dana je javno objavljena vijest o tome kako je neka „srpska pevaljka“ na području ŽZH koristila zastavu i simbole hrvatskog naroda i Županije Zapadnohercegovačke.

Uz tekst je objavljenja slika na kojoj se vidi kako navedena pevaljka drži zastavu naopako okrenutu. Također se vidi se da je polugola i apsolutno neprikladno odjevena za držanje grba i zastave hrvatskog naroda i službenog grba i zastave Županije Zapadnohercegovačke.

Županija ŽZH ima svoj Ustav ima svoj grb i zastavu a ima i Zakon o uporabi grba i zastave. U tom Zakonu se kaže da:

„Grb i zastava županije upotrebljava se sukladno odredbama ovog zakona. Na način kojim se promovira ugled i dostojanstvo Županije“

Pitanje za Predsjednika skupštine ŽZH, Ministarstvo pravosuđa ŽZH, Tužiteljstvo ŽZH:

Je li upotreba zastave Županije naopako okrenute, u rukama polugole pevaljke leđima okrenute i iznad guzice- promoviranje ugleda i dostojanstva županije ŽZH.? Jeli takva uporaba u skladu sa Zakonom o uporabi grba i zastave. Ako jeste objasnite javnosti kako je. A ako nije (a očito je da nije) objasnite što ste poduzeli ili što ćete poduzeti s tim u svezi, jer ste i obavezni i i pozvani i dužni štiti službene simbole grb i zastavu ŽZH.

Pitanje za Ministarstvo hrvatskih branitelja iz domovinskog rata:

Poznato vam je da se pod ovom zastavom i borilo i ginulo. Ovom zastavom su pokrivani ljesovi poginulih hrvatskih sinova. Smatrate li potrebnim reagirati i naći načina kako zaštiti dignitet branitelja i simbola za koje su živjeli, borili se i ginuli.

Pitanje za Poreznu upravu ŽZH:

Koliko poreza ste ubrali od ovakvih i sličnih „estradnih umjetnika“ i „umetnika“, i dali uopće ovi „umetnici “ plaćaju porez na enormno velike zarade koje odnose „preko Drine“ bez da se njihova zarada oporezuju?.

Pitanje za šefa Inspektorata ŽZH:

Koliko je zapisnika urađeno ovakvim „estradnim umetnicima“ koliko su puta provjereni njihovi ugovori?

Pitanje za mlade sa slike:

Kome se tako divite? Ko vas tako oduševljava? Koga tako razdragano slikate? Je li Vaš uzor osoba sa slike što vam je okrenula leđa i guzicu a vašu svetu zastavu okrenula naopako? Jeste li bili sretni i ispunjeni idući dan?

Čitatelj portala SirokiBrijeg.info