Ministar “svodnik” uvlači branitelje i braniteljske udruge u svoje zakulisne igre!

LJUBUŠKI – O teškim obračunima unutar braniteljske populacije u Ljubuškom govore izjave trenutačnog ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa,

Da ponovimo, ovaj ministar ogrnut kriminalom, u petak je izjavio da Tužiteljstvo ZHŽ vodi istragu protiv zapovjednika HVO-a, zbog sumnji u nezakoito stečenu mirovinu, na način da je “navodne zapovjedne dužnosti u HVO-u obavljao u vrijeme kada je radio kao policijski službenik u PU Ljubuški”, piše portal Ljubuški.net.

Više je nego jasno da se trenutačni ministar obračunava s dijelom bivših zapovjednika, ministara i rukovodnih policijskih službenika, jer je takvih mirovina prema službenom popisu puno više.

On je, za vrijeme obnašanja funkcije načelnika Odjela krim policije PU Ljubuški, bio uključen u mnoge kriminalne radnje. Od policajaca je tražio nezakonit rad, pa je čak udario policajca PU Ljubuški zbog odbijanja da očevid o prometnoj nezgodi napravi po njegovo želji, o čemu govori dokumentacija u arhivi MUP-a.

Zbog nezakonitog rada je otpušten iz policijske službe, ali trenutačnu poziciju koristi za obračun sa svima koji su ga u tim radnjama sprječavali.

Da bi u javnosti obranio svoju poziciju, od predsjednika braniteljskih udruga, tražio je objave tekstova u kojima se blate nositelji odličja i veterani iz Domovinskog rata. Samo je par medija prenijelo ta gnjusna priopćenja.

Izjave pojedinih predsjednika udruga svjedoče o pritisku Zdravka Borasa, zbog kojeg su potpisivali priopćenja u kojima su veličali njegov lik i djelo, a druge branitelje blatili, ali i govore što su sve pojedinci spremni činiti za osobni interes, dok veliki broj branitelja nema niti socijalne naknade.

Ljubuski.net