Miji iz Bileće Općinski sud u Ljubuškom dodijelio dvije godine zatvora zbog 10 kg suhe trave

LJUBUŠKI – Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Mijomir Tomanović zv. Mijo (rođ. 1985.) iz Bileće, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavak 1. KZ FBiH.

Tomanović je na nepoznat način nabavio 10 paketa omotanih PVC folijom težine oko 10,305 kg opojne droge marihuane, u namjeri da istu preveze u Grude i preda njemu poznatoj osobi.

Navedenu količinu marihuane, isti je dana 02.04.2013. godine držao i prevozio u prtljažniku vozila marke VW “Passat” karavan. Istoga dana u večernjim satima oko 23,30 sati u Grudama u ul. Hrvatskih branitelja, dok se nalazio u vozilu na mjestu vozača, zatečen je od strane policijskih službenika PU Grude, kojom prilikom je pregledom prtljažnika vozila pronađeno 10 paketa omotanih PVC folijom, navedene težine oko 10,305 kg biljne materije koja mu je privremeno oduzeta. Vještačenjem je utvrđeno da oduzeta biljna materija sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) i kanabidiol (CBD) te predstavlja Cannabis, koje se nalaze na listi supstanci pod međunarodnom kontrolom.

Općinski sud u Ljubuškom