Mercedes CLS 500 PD550 Black Edition ‘Stealth’ Made by M&D

Nekad je definicija kupea bila jasna, no zadnjih desetak godina uvelike se promijenila pa je postalo teško razlikovati radi li se o limuzini ili kupeu.

U modi su kupe karoserijski oblici sa četvora vrata, koji su pri tom od limuzine znano niži. Tako je Mercedes 2004. godine promijenio definiciju kupea predstavljanjem prve generacije CLS serije (C219). Naravno radi se o kupeu sa četvora vrata. Druga generacija došla je 2011. Ako vam serijski model nije dovoljno snažan i ‘muškog’ karaktera tu je tuning tvrtka M&D koji će CLS pretvoriti u ekskluzivno dizajnirani primjerak, kao što to možete vidjeti na priloženim fotografijama. Rezultat tuninga je i poduže ime automobila – Mercedes CLS 500 PD550 Black Edition ‘Stealth’ Made by M&D. Za tuning je korišten serijski model CLS 500. Tuning bodykit donosi zanimljiv bodybuilding koji se sastoji od novog prednjeg branika, pragova te stražnjeg branika s integriranim difuzorom spojlerm na repu.

CLS 500 PD55022022016 2

No, tuningu tu nije kraj, na redu su folije, naplatci i ovjes. ‘Stealth’ izgled podsjeća na dizajn borbenih zrakoplova američkog ratnog zrakoplovstva, a tuning se kotrlja na 20 colskim kotačima na koje su navučene gume veličine 245 sprijeda i 295 straga. Ovjes? Da, tu je izvedeno optimiranje tvorničkog Airmatic ovjesa. Ispod prednjeg poklopca brunda 4,7 V8 benzinski motor koji uz modificirani OEM ispušni sustav s Black-series topovima daje višu snagu. Sa serijskih 408 najveća snaga je podignuta na 498 KS, a serijski najveći okretni momet od 600 Nm podignut je na 740 Nm. Maknuta je tvornička elektronska blokada brzine, pa tunirani model može potegnuti do najveće brzine 310 km/h. Pri tom s mjesta do brzine 100 km/h ubrza za 4,6 sekunde. I na kraju cijena! Ona se može dobiti na upit tuning kući, ali morate računati s najmanje 71.900 dolara koliko košta ovo što vidite na fotografijama.

Automania.hr