Čaj od maslačka djeluje na stanice raka, tako što se dezintegriraju u roku od 48 sati, a da pritom zdrave stanice ne budu napadnute

Mnogi od nas kao djeca otpuhivali su sjemenje ovog cvijeta na sve četiri strane svijeta.

Popularnom maslačku latinski je naziv Taraxacum officinale, a potječe iz Europe i sjeverne Azije.

Tijekom stoljeća nadjenuta su mu mnoga imena; gorko zelje, konjska žućenica, popovo gumance, mliječnjak, radič, regrat, talijanska salata i drugo.

Maslačak je jeftin i pristupačan lijek i hrana, a sada je idealno vrijeme za berbu, jer mu je počela sezona.

Ljekovitost maslačka seže sve do ubijanja stanica raka

Ova biljka je zanemarena, ali ima mnoga ljekovita svojstva i sve što trebate učiniti je da je uberete sa čistih polja daleko od prometa.

Dok su naše bake znale da sirup od maslačka sadrži mnoge ljekovite tvari, danas se zna da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka.

Znanstvenici su otkrili da korijen ove biljke radi “bolje” nego kemoterapija jer ubija samo stanice raka.

Pored toga ima diuretičko svojstvo, stimulira lučenje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergije i smanjuje kolesterol. On sadrži vrlo važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, željezo, kalcij, kalij, folnu kiselinu i magnezij.

Sveučilište Windsor u Kanadi proveo je istraživanja na Katedri za kemiju i biokemiju, a rezultati su dali novu nadu pacijentima s karcinomom.

Otkriveno je da korijen maslačka efektivno “ubija” stanice pogođene rakom bez štetnih utjecaja na druge stanice u tijelu.

Prema istraživanju maslačak djeluje na kancerogene stanice, tako što se raspadnu za 48 sati, a za to vrijeme nijedna zdrava stanica neće biti ponovo inficirana.

Zaključeno je da se kontinuiranim liječenjem korijenom maslačka mogu uništiti većina stanice raka oboljelih i zbog ovih neočekivanih rezultata timu istraživača je dodijeljena dodatna potporu da nastavi istraživanje ove čudesne biljke.

John di Carlo, koji ima 72 godine se osobno uvjerio u ljekovitost maslačka, dok se bezuspješno liječio pune 3 godine.

Kao alternativu pio je čaj od korijena maslačka i nakon samo četiri mjeseca ovaj čovjek je doživio potpuno povlačenje bolesti.

Konzumiranje i priprema čaja od maslačka

Sada kada ste naučili sve o moćnim zdravstvenim koristima koje ovaj čaj nudi vama i vašoj obitelji, vrijeme je da naučite kako spremiti čaj od maslačka.

Evo jednog načina:

Uzmite 60g listova i korjena na litru proključale vode i pustite da odstoji 10 minuta. Popijte šalicu čaja prije svakog obroka i osjećat ćete se bolje i lakše.

A alternativni način bi bio:

Uzmite 6 listova maslačka po jednoj šalici. Prvo, isjecite listove u male trake i stavite ih na dno svake šalice, a onda sipajte proključalu vodu preko listova da se popuni šalica.

Ostavite 5-10 minuta i na kraju procjedite čaj. Vaš čaj od maslačka će biti zlatne boje ili boje meda. Možete piti vaš čaj topao ili hladan. Čaj od maslačka je jak i ima intenzivan i gorak ukus, ali u tom slučaju možete ga zasladiti medom ili šećerom. Pijte 3 šalice dnevno.

Kava od korijenja maslačka

Iskopajte korijenje u proljeće, operite ga, razrežite i ispržite u pećnici. Sameljite ga u mlincu za kavu. Pripremajte ga samostalno poput kave ili kao dodatak jutarnjoj kavi.

Evo saveta: ako želite da zasladite vaš čaj nečim drugim osim meda i šećera, uvek ga možete izmešati sa sladićem da ublažite gorak ukus maslačka. Sladić, takođe, pomaže u probavi i ublažava ukus neke druge jače biljke.

Probajte ovaj izvanredni čaj danas i živite zdravijim i pročišćenim životom.

Novi-svjetski-poredak.com