MARKO ĆAVAR: Politika treba služiti narodu, a ne narod njoj

Ja sam Marko Ćavar, 30 godina, oženjen, otac troje djece, živim i radim u Širokom Brijegu, usko vezan sa svojim selom Knešpoljem.

Svjestan situacije, a i na poziv svoje dobre prijateljice iz srednje škole, koja me zainteresirala za program i rad političke stranke HSP dr. Ante Starčević BiH, uključio sam se u političko djelovanje.

Ne želim pasivno gledati sve ono što nam se događa, nego želim mijenjati stvari na bolje u sredini u kojoj živimo. Nikad nisam bio od velikih “političkih” riječi i uvijek sam govorio iz srca i narodnim riječnikom.

Ono što me najviše boli kao građanina Širokog Brijega je općenito nesređen grad, nekakva neorganiziranost i netransparentnost gradske vlasti, slab sadržaj (zabavni ,kulturni i sportski), način na koji se biraju predstavnici mjesnih zajednica, donekle zanemareno šire područje grada i slično. Sve prijedloge i rješenja imamo razrađeno u našem planu i programu rada.

Napomenuo bih čak i da mladi ne shvaćaju važnost utjecaja politike na uvjete u kojima živimo, iako se politika često spominje u negativnom kontekstu, što je i opravdano jer su non-stop vladajući pokvarili sliku politike koja treba služiti narodu, a ne narod njoj.

Naša koalicija HSP DR ANTE STARČEVIĆ BIH HSP BIH donosi nepokolebljive i odvažne ljude, koji ako i ne uspiju promijeniti nešto, mogu napraviti razliku u javnom mišljenju i izražavanju.

Ova koalicija ima ogromnu priliku za uspjeh, treba spajati stranke i ljude jednakih svjetonazora i na kraju svaka stranka treba biti jedna velika zajednica koja će raditi za dobrobit naroda, bez obzira na različita stajališta ljudi u tim strankama.

Dosadašnja vlast ponešto je učinila da se poboljšaju uvjeti života naših građana, ali dosta toga se može uraditi u vremenu, a da nije mjesec dana prije izbora…
Zadatak naroda je da odobrava ili ne odobrava svaki postupak vlasti, a zadatak vlasti je da služi svom narodu bez obzira na težinu situacije.

Zato dragi birači nemojte nasjedati na ovo pasivno predizborno razdoblje i misliti da ne možete ništa promijeniti. MOŽETE, svojom odlukom da iziđete i iskoristite svoje biračko pravo.

Svake četiri godine imate priliku izraziti svoje mišljenje o stanju u gradu i općini. Imate priliku “zavikati” na vlast na svome listiću, ja vas pozivam da “vičete” da želite promjenu i iziđete na izbore, date potporu koaliciji HSP DR. ANTE STARČEVIĆ BIH HSP BIH, jer ako ne iziđete, netko će drugi glasati za vas!