Marija Ćeškić: “Biti žena je čast i dar čovječanstvu, one su donositeljica novog života na zemlju”

“Biti žena je čast i dar čovječanstvu, budući da je ženina uloga da bude put između nebeskog i zemaljskog, da bude donositeljica novog života na zemlju’, riječi su Marije Ćeškić, predsjednice Mladeži i zastupnice u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke ispred HSP dr. Ante Starčević BiH.

Također naglašava da i položaj žene u društvu i njezine mogućnosti za zaposlenjem i napredovanjem odražavaju stupanj razvoja tog društva. ‘Bosna i Hercegovina ima još puno posla da osigura dostojanstven i siguran život žene i majke, kako na zakonodavnom, tako i na profesionalnom planu. Ali vidim da se, iako malim koracima, polako napreduje i to me čini sretnom. Dakako, i sudjelovanje žena u političkom životu je jedan od bitnijih segmenata demokratizacije društva. Kvota od 40 % ne znači ništa ako će žene biti samo imena na izbornim listama. Upoznala sam brojne obrazovane i sposobne žene koje se ne usuđuju ući u politiku zbog brojnih stereotipa i nepodržavanja okoline. Nastojim ih ohrabriti, jer kad se ugledaju rezultati rada, sve to pada u vodu.’, kazala je zastupnica Ćeškić, koja je i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

‘Nikad neću moći dovoljno zahvaliti kolegama iz stranke na prepoznavanju mojih kvaliteta i ukazanoj prilici da se izborim za sudjelovanje u zakonodavnom djelovanju, i to ne samo meni, nego i drugim ženama iz stranke. I svaki dan su otvorena vrata za sve one koje žele sudjelovati u političkom životu’, rekla je, prisjećajući se da je bila jedini ženski nositelj liste na županijskoj listi na Općim izborima 2014.

Kazala je i kako u svoje osobno ime, kao i u ime HSP dr. Ante Starčević BiH čestita svim ženama Dan žena.

SirokiBrijeg.info