Zastupnica u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke ispred HSP dr. Ante Starčević BiH i predsjednica Odbora za pravdu, upravu, ljudska prava, slobode i ravnopravnost spolova pri Skupštini ZHŽ Marija Ćeškić javno apelira na nadležne institucije da pravično, javno i u razumnom roku ispitaju slučaj pretučenog mladića iz Širokog Brijega.

„Pozivam nadležne institucije da utvrde radi li se o samoozljeđivanju ili je mladić pretučen od strane trećih osoba. Pozivam ih da tu urade u razumnom roku, da bi se agonija njegove obitelji oko nesretnog slučaja privela kraju. Pozivam se i na njihovu savjest kao i na vapaj mladićeve majke da se uskoro okonča istraga i dozna istina.“, kazala je zastupnica Ćeškić.

„Ukoliko uskoro ne bude okončana istraga, kao i uskraćena mogućnost mladiću i njegovoj obitelji da saznaju istinu, može doći do kršenja njihovih ljudskih prava, a to ne želimo. Također trebamo misliti na to kako će se ova bezizlazna situacija odraziti na psihološko stanje mladića i članova njegove obitelji. Građanke i građani Širokog Brijega trebaju dobiti poruku da je ovaj grad siguran za život svih, a pogotovo djece i maloljetnika, te da ih sustav štiti, nevezano za njihovu ekonomsku situaciju, a odgađanjem okončanja istrage, radi se upravo suprotno.“ Zastupnica Ćeškić je također navela da je ovo stav i HSP dr. Ante Starčević BiH, koji će se zalagati za istinu i potporu obitelji do samog kraja.

SirokiBrijeg.info