Malverzacijski popis “preferenata” iza 19 sati iz Širokog Brijega poslan na pregled u CIK BiH!

Na redakcijski e-mail portala SirokiBrijeg.info stiglo je jedno zanimljivo pismo koje je upućeno brojnim medijima, kao i Centralnoj izbornoj komisiji, te ga prenosimo u cijelosti:

Evo ti poštenih Hrvata, Hercegovaca I Širokobriježana kako kradu glasove. Svim navedenim kandidatima su se dopisivale preferencije iza 19:00 sati temeljem čega su ukrali glasove i mjesta u gradskom vijeću grada Širokoga Brijega, osobama koje su to ostvarile do 19:00 sati u izbornomu danu.

Nemaju niti malo srama, obraza ili straha, već se otvoreno, ne skrivećki kradu glasovi toliko oholo i bezobrazno bez bojazni od bilo kakvog monitoringa regulatora jer znaju da on neće ništa poduzeti povodom ovakvih epohalnih, bezobraznih, oholih i glupih krađa. Regulator pušta stranke i partije u takvim krađama koje su u obimu ravne onima u nekim zemljama u kojima kandidati pobjeđuju sa 101% ili 102%. Svjedočio sam osobno jednom takvom koji je imao preferencija više nego stranka uopće listića pa se umjetno svodio postotak na jednaki broj i znamenku postotka, toliko dragu strankama i partijama i naravno kandidatima, a to je 100%.

Kao zabrinuta osoba koja gleda ovakve razmjere krađa o kojima CIK BiH šuti i šutke prelazi preko njih, obraćam se CIK BiH i zahtijevam intervenciju kako bi se jednom za sva vremena prestalo sa ovakvim kriminalnim radnjama. Zahtijevam od CIK BiH da poduzmu slijedeće radnje:

1.Poništi cjelokupni izborni proces u koji se odvijao u gradu Širokom Brijegu, za gradonačelnika i za izbor u gradsko vijeće za grad Široki Brijeg.

2.Zabrani svim kandidatima sa priloženih lista iz dopisa kandidiranje za izbore u narednih 10 godina.

  1. Zabrani doživotni rad svim članovima izbornih komisija u gradu Širokomu Brijegu od:

a)Gradske izborne komisije do

b)Izbornih komisija za sva biračka mjesta u gradu Širokomu Brijegu koji su imali ovakve 100% preferencije koje graniče sa nemogućim statističkim vjerojatnostima.

4.Oni ima kojima je ovo ponovljeni krimen koji im se već događao u prošlosti, zabraniti kandidiranje u narednih 5 općih i 5 lokalnih izbornih ciklusa, a o čemu imate dokaze u općim izborima iz 2016. godine.

5.Novčano kazniti predsjednike izbornih komisija, gradske sa 3(tri) prosječna osobna dohotka u FBiH, a predsjednike komisija po biračkim mjestima u gradu Širokom Brijegu sa po jednom prosječnom plaćom FBiH, na kojima ima preferencija sa postotkom od 100%.

6.Objaviti događaje i imena svih sudionika, od kandidate do predsjednika izbornih komisija, u javnom dnevnom glasilu koje se čita na području grada Širokoga Brijega, a to su Večernji list ili Dnevni list, kako se ovakve radnje nikada i nigdje više ne bi ponavljale na područje BiH.

Na ovakve kriminalne radnje morate reagirati po službenoj dužnosti. Skandal i sramota za izbore.

Zabrinuti građani grada Širokoga Brijega!

NAPOMENA: Uz poslani članak koji je stigao na e-mail adresu portala SirokiBrijeg.info, stigla je i prateća dokumentacija na kojoj se nalazi popis predstavnika iz većine političkih stranaka s području Širokog Brijega koji su se našli na glasačkom listiću kao kandidati za ulazak u gradsko vijeće za grad Široki Brijeg. Unatoč dobro zapaženim malverzacijama, isti nećemo još objaviti dok se ne očituje CIK BiH.