Kao što smo neki dan preko portala objavili Priopćenje facebook grupe “Udruženje Malih Proizvodača Smilja Hercegovina” – “Dosta je da od nas rade budale, vrijeme je da učinimo nešto!“, gdje se okupljaju proizvođači smilja koji su se našli u istom problemu, a to je da ne znaju što i kako dalje koje je evo stiglo i na berbu, ista je velikom brzinom postala toliko popularna da nakon tjedan dana broji više od 1000 članova tj. uzgajivača.

Već nekoliko dana Administratori stranice kako smo doznali stupali su u kontakt sa mnogim otkupljivačima i destilerijama, i izgleda da su na tragu senzacionalnog rješenja za otkup i preradu smilja u Hercegovini, a što nam je za portal SirokiBrijeg.info naveo izvor blizak ekipi koja je nekoliko dana radila na ovome “spašavanju” malih proizvođača, a sve će se doznati u nedjelju, 18. lipnja u Zvirovićima u općini Čapljini, i pozivaju ljude samoinicijativno ako žele da dođu na sastanak.

Nadalje, kako nam izvor tvrdi, na sastanku će predstaviti senzacionalno rješenja za otkup ove “zlatne” ljekovite mase koja je mnoge zadržala da ostanu u svojoj Hercegovini i da žive od svog truda, a ne da bježe “trbuhom za kruhom” što su mnogima već to omogućili “naši” političari kojih uopće nije briga za običan narod.

Iako je prvi sastanak bio najavljen u središtu Čapljine, zbog nekih razloga je isti premješten u Zviroviće. Svi koji dođu na sastanak dolaze samoincijativno jer nema vremena za čekanje i prikupljanje papirologije za organiziranje skupa koji treba biti prijavljen nekoliko dana unaprijed jer proizvod treba što prije se rješavati ili sve propada.

Priopćenje koje su objavili na navedenoj strani prenosimo u cijelosti:

Postovani!!!

Jako važno!!!!

PREMJEŠTANJE SASTANKA!!!!!!

Zbog niza prepreka povodom organiziranja zakazanog sastanka kojega smo dogovorili 18.6 u Čapljini,” glasovanjem manjega broja ljudi tada s kojim smo tada brojili grupu”, donijeli smo zajedničku odluku.

Moramo Vas izvijestiti da sastanak mora biti premješten, SASTANAK ĆE BITI ODRŽAN U ZVIROVIĆIMA U KOMPLEKSU DVORANE “NUOVI HORIZZONTI “, 18.6.2017g, u 11h. Nekome će biti za sitno bliže a nekome dalje, nadam se da ćete razumjeti ovu moju malu ekipicu koja daje više od mogućega…

VAŽNO…

1. Svako tko dođe ide samoinicijativno tj. na svoju odluku.

2. Svako tko dođe dužan je poštivati i ponašati se u skladu sa Ustavom i zakonima Federacije Bosne i Hercegovine.

3. Svako tko dođe uzima ulogu organizatora sastanka.

ADMIN TIM…

Ekipa koja poziva na ovaj sastanak dala je jasne upute. Sve u svemu, vrijeme curi, nadamo se kako ovo neće biti promašaj i ako se sada nešto ne napravi, upitno je što i kako dalje. A kako sam i prvi naslov stavio predstavljajući ovaj početak – “Dosta je da od nas rade budale, vrijeme je da učinimo nešto!”, narode na vama je da učinite nešto ili nek od vas i dalje prave budale!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info