Maglaj iz Ljubuškog otišao uvjerljivo nadigran

LJUBUŠKI – Utakmica između rukometaša Izviđača i Maglaja iako najavljivana kao derbi prvenstva, u kojoj se sastaju prvoplasirana i trećeplasirana momčad na tablici, bio je samo derbi na papiru. Gosti iz Maglaja, koji su došli u nekompletnom sastavu, ni u jednom elementu rukometne igre nisu se mogli suprotstaviti razigranom i goropadnom domaćinu.

Motivirani „Skauti“ nisu dopustili rukometašima Maglaja da „dišu“, od prve minute nametnuli su snažni ritam. Jaka i snažna obrana i brze kontre omogućili su da prednost iz minite u minutu raste. U prvom poluvremenu, dok su gosti,koliko toliko, imali snage, ton igri davao je Ante Grbavac čiji dalekometni projektili su parali mrežu gostujućih vratara. U drugom poluvremenu proradio je Kristijan Jarak koji je za 30 minuta postigao deset pogodaka, pridružio mu se i David Mandić sa svojih sedam. Na koncu završilo je „s plus“ 21 na kontu Izviđača, za pobjedu i revanš za jesenji poraz u Maglaju.

U ekipi Izviđača svi su dali svoj doprinos, naročito igrom u obrani, u ovoj visokoj pobjedi, ali ipak efikasnošću su prednjačili Kristijan Jarak s deset, te David Mandić i Ante Grbavac sa po sedam postignutih pogodaka.

Adi Kujrić s pet i Kenan Bradarić s četiri bili su najefikasniji gosti. Vratar Kenana Mutapčić skupio je 12 obrana.

HRK Izviđač – RK Maglaj 39:18 (18:9)

HRK Izviđač: Ivanković (5 obrana, 3 sedmerca), Grbavac (4obrane, 1 sedmerac), I. Ereš (3 obrane), Miličević 2, J. Ereš 4/3, Grgić, Mandić 7, Čutura 1, Jarak 10/1, Šarac 1, A. Grbavac 7, Primorac 1, J. Grbavac, M. Pavlak 1, Hrstić 2, Rodin 3.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Maglaj: Džambegović (2 obrane), Mutapčić (12 obrana, 1 sedmerac), Totaj, Bradarić 4, Nenadović, Huskarić, Kujrić 5, Karebegović, Ridžal 1, Abdurahmanović 2, Smajlović 3, Ćosić 3, Ramović.
Trener: Mahmut Obralić.

Isključenja: Izviđač 12 minuta, Maglaj 10 minuta.
Sedmerci: Izviđač 5/4, Maglaj 7/3.

Izvidjac.com