LUKA MENALO: Hajduk je najveći hrvatski klub, ali i dalje sam igrač Širokog

Najbolji mladi igrač Premijer lige BiH uskoro bi mogao napustiti naš nogomet. Prijelazni rok tek je krenuo, no mnogi ga odavno vide na Poljudu, a čini se da ni on sam ne bi imao ništa protiv.

Ante Erceg je iz Hajduka otišao u Al Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a to je po mnogima najava dolaska Luke Menala sa Pecare na Poljud. Mladi bh. reprezentativac kaže da je spreman na transfer, ali da još nije obavio konkretnu priču…

– I dalje sam igrač Širokog Brijega, osim ako ne dođe ponuda koja bi zadovoljila klub i mene…, prije svega klub, rekao je za Dnevni list 21-godišnji Menalo, igrač o kojem se minule jeseni u Premijer ligi jako puno pričalo.

Na odlazak Ercega iz Hajduka, koji je tako navodno zaradio 1.8 milijuna dolara, nije imao posebnu želju reagirati.

– Meni osobno to ne znači ništa. Vidio sam to i sve što znam je preko medija.

Hajduk kao nova destinacija? E tu se nije štedio…

– Hajduk je najveći hrvatski klub, tu po meni ništa nije sporno.

Nismo bili sigurni je li rekao da je među najvećima ili najveći klub pa nam je ponovio i potvrdio da mu je duša obojana u ‘bilo’, ne u modro…, ali spominjao se u Luka i u istoj rečenici s Dinamom, koji je kao i veliki splitski rival uvijek na oprezu kada su u pitanju talenti iz BiH.

– Zaista ne znam. Ponavljam, sve informacija što imam vidio sam u medijima. Nije mi problem što me se toliko spominje, ne predstavlja mi to pritisak. Ja sam tu u Širokom i to je zasad tako.

Možda ode, možda ostane, a dogodi li se ova druga opcija, kaže da na proljeće očekuje bolji Široki – ne onaj s kraja jeseni koji je svezao četiri poraza i skliznuo na četvrtu poziciju tabele i ostao bez plasmana u polufinale Kupa.

– Malo smo pali pred kraj jeseni, kada smo ostali bez par važnih igrača. Isto tako, očekujem da ćemo se na proljeće, kada se isti oporave, podignuti.

Osobno, svojom je polusezonom, u kojoj je zabio devet golova i potpisao četiri asistencije, zadovoljan.

– Imao sam veliku minutažu, nisam igrao samo u Banja Luci kada sam bio ozlijeđen. Bilo je dobro, ali znate kako kažu, uvijek može bolje.

‘Naravno da se vidim u A reprezentaciji’

Luka Menalo je standardni mladi reprezentativac BiH, no s penjanjem na reprezentativnoj ljestvici tu ne želi stati.

“Normalno je da svakom igraču da se jednog dana nada pozivu iz A reprezentacije”, kratko je prokomentirao reprezentativnu budućnost pa se šturo osvrnuo na imenovanje novog izbornika.

“Pratio sam izbor, ali ne mogu puno više od toga reći o imenovanju Roberta Prosinečkog. Nije me trenirao, kao ni Amar Osim.

Šilić:Bit će novosti i to brzo

Široki će mijenjati ove zime, no zasad su na Pecari do grla zakopčani. Jasno, najvažnije pitanje odaslano sportskom direktoru Daliboru Šiliću odnosilo se na Menala. “Za sada nema ništa novo”, rekao nam je nekadašnji krilni ofenzivac tima s Pecare pa dodao: “Prijelazni je rok tek krenuo, bit će novosti kod nas i to brzo.”

Slaven Nikšić / Dnevni list