ŠIROKI BRIJEG – Šesti pripremni nastup nogometaša Mladosti pred početak nastavka natjecanja u Međužupanijskoj ligi bilo je ujedno i najbolje izdanje momčadi trenera Vlade Hrkaća – Duce u sklopu tekućih priprema, jer su Mladostaši na igralištu SRC-a “Musa-Karačić” s visokih 5:0 pobijedili Lokomotivu iz Mostara.

Uvodnih 20-tak minuta ovog dvoboja proteklo je više-manje u ispitivanju snaga, a potom se izrodila prva ozbiljnija situacija za gol i zahvaljujući Zoranu Skoki, među suigračima popularnijem kao “Sirijac”, Mladost je povela s 1:0. Naime, lijevi bočni domaće momčadi izvrsno se pridodao napadu svog sastava i lijepim pogotkom okrunio efektnu akciju Mladosti.

mladost-lokomotiva20032016 3

Pet minuta kasnije bilo je već 2:0, a među strijelce se upisao napadač Josip Bošnjak, te ujedno tim pogotkom postavio rezultat prvog poluvremena.

Otvaranje nastavka susreta također je proteklo u dominaciji domaćina, a igrala se 49. minuta kada Andro Hrkać postiže pravi eurogol za vodstvo od 3:0. Primio je loptu iz kornera, te s ruba šesnaesterca pogodio suprotne rašlje protivničkog vratara koji je samo pogledom mogao ispratiti let lopte.

Nakon toga i gosti su po prvi put ozbiljnije zaprijetili na utakmici, međutim golovi su i dalje nastavili padati na suprotnoj strani terena, pa je tako u 62. minuti Josip Perko pogodio za 4:0, a Anton Mikulić u 84. minuti i za konačnih 5:0.

mladost-lokomotiva20032016 1

Lokomotiva je nastupila bez 4-5 standardnih igrača, ali i domaćin bez svojih važnih karika kao što su Mateo Kovačić, Jadranko Sabljić, Petar Zovko, te braća Matej i Stipe Ćorić, no usprkos tome u današnjem nastupu njihov izostanak se nije previše osjetio i ako je suditi po ovom nastupu Mladost je u nastavku sezone na odličnom putu da sačuva čelnu poziciju i samim time izbori plasman u Drugu ligu FBiH – Skupina Jug.

HNK Mladost Široki Brijeg