Ljubušak “servirao” vozilo lopovima koji su ga iskoristili za osobne potrebe i ostavili u Grudama

U srijedu u 23:10 sati PU Grude zaprimila je prijavu da je na zemljanom parkingu, u blizini trgovačkog centra u mjestu Gorica, parkirano vozilo marke “Mercedes” tip 123, BH registarskih oznaka, iz kojega su izišle dvije mlađe muške osobe s ruksacima na leđima i udaljile se u nepoznatom smjeru.

Postupajući po prijavi policijski službenici PU Grude izišli su na mjesto događaja gdje su zatekli predmetno vozilo bez vidljivih oštećenja, s ključem u bravi volana.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo vlasništvo 70-godišnjeg građanina iz mjesta Proboj, grad Ljubuški.

Na zahtjev PU Grude policijski službenici PU Ljubuški kontaktirali su vlasnika vozila te im je on tom prilikom rekao da je tijekom večeri vozilo otuđeno iz garaže, koja se nalazi u blizini njegove obiteljske kuće.

Vlasnik vozila također je izjavio da je ključ vozila ostavio u bravi volana, a za samu krađu vozila nije znao sve dok ga nisu kontaktirali policijski službenici.

Policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.

Ovim povodom apeliramo na vlasnike vozila da svoja vozila zaključavaju nakon što ih parkiraju.

Ostavljanje ključa u bravi volana, ili na vidljivom mjestu u blizini vozila, olakšava izvršenje krađe vozila.

Uz to, ostavljanjem ključa u bravi volana i sličnim neodgovornim postupcima, vlasnik vozila omogućava svima, pa i osobama bez položenog vozačkog ispita, da upravljaju vozilom te da na taj način ugroze sebe kao i druge sudionike u prometu, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info