Ljubušak optužen za šverc “koke i horsa” na relaciji Njemačka – BiH

Podignuta optužnica protiv njemca nastanjenog u Ljubuškom

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

– DAMIRA VUKŠIĆA, rođenog 1980. godine u Essenu, SR Njemačka, nastanjenog u Ljubuškom.

Optuženi se tereti da je tijekom ožujka 2016. godine prenio oko 100 grama opojne droge kokain iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu te u manjim količinama vršio preprodaju opojne droge na području Bosne i Hercegovine, a ostatak kokaina zamijenio je za cca 500 grama heroina s ciljem da drogu proda dalje u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, prigodom pokušaja realizacije prodaje predmetne opojne droge, optuženog su spriječili i lišili slobode ovlašteni policijski djelatnici, kojom prigodom je kod istog pronađena i oduzeta opojna droga heroin, ukupne neto mase 42,910 grama.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prijenos i prodaju opojnih droga kokain i heroin, koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se mogu dobiti opojna droga i prekursori, protivno odredbama Zakona o sprječavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga („Službeni glasnik BiH“ broj 8/06), čime je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

SirokiBrijeg.info